Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Bratislavčan podpálil byt, vyskočil z okna, dopadol na robotníka...
Zdielať na

Bratislavčan podpálil byt, vyskočil z okna, dopadol na robotníka...

BRATISLAVA / Na Holíčskej ulici v bratislavskej Petržalke sa v piatok dopoludnia odohrala dráma. Podľa prvých informácií mal muž podpáliť vlastný byt, podrezať si žily a následne vyskočiť z okna.

Na terase v kaluži krvi

Bratislavskí hasiči najprv dostali hlásenie, že v Petržalke horí výškový panelák. Keď sa dopracovali k dverám bytu, museli vyraziť zamknuté dvere. "Bol požiarom zachvátený celý byt nakoľko tam bolo uskladneného veľa materiálu," uviedol zástupca veliteľa zásahu Jozef Voľanský.

V byte sa nikto nenachádzal. Jeho obyvateľ ležal na terase domu v kaluži krvi. "Okrem mnohopočetných poranení na celom tele mal aj rezné poranenia na zápästiach," uviedol hovorca OS ZZS SR Boris Chmel. 

Mladík dopadol na robotníka

Podľa našich muž mal zamknúť dvere bytu, podrezať si žily a úmyselne zapáliť byt. Podľa vyjadrení v niekoľko minút postávala v okne a následne vyskočil. Odrazil sa od rímsky a dopadol na robotníka, ktorý spoločne s ďalšími zatepľuje petržalský panelák. Mladík naňho dopadol tak, že mu polámal nohy aj ruky. "Šupa nejaká, ako keby doska padala z lešenia. Nevedeli sme, čo to je. Potom som zbadala, že horí, tak sme utekali dole," hovorí obyvateľka paneláku. 

Jediným šťastím pri tomto požiari je, že byt bol na 12-tom poschodí. Dym teda nestúpal do útrob paneláku, ale hore. Nik sa nepriotrávil a nikoho nemuseli evakuovať.

Vedúci stavby momentálne leží v nemocnici so stredne ťažkými poraneniami, pri prevoze bol pri vedomí a komunikoval. Život mladíka, ktorý vyskočil z okna visí na vlásku. V kritickom stave leží na oddelení ARO a zatiaľ si nik netrúfa predpovedať, čo s ním bude. "Veľmi zle, mal viacnásobné poranenia predkolenia, ako hokejka, ale bol pri vedomí," hovorí obyvateľka paneláku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy