Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Otec priložil Sebastiánovi (11 mes.) nôž k hlave, družku zmlátil
Zdielať na

Otec priložil Sebastiánovi (11 mes.) nôž k hlave, družku zmlátil

KOŠICE / Na bezbranného Sebastiána už niekoľko krát zaútočil jeho vlastný otec. Nedávno sa na neho vyrútil s nožom. Obaja rodičia vraj holdujú alkoholu. Malý chlapec je v permanentnom ohrození.

Nôž tesne pri hlave

Otec s matkou pred incidentom spolu popíjali v krčme. Keď sa vrátili domov, 38-ročný otec Vladimír sa začal správať mimoriadne agresívne. Z kuchynskej linky zobral dva veľké nože. "Sú to veľké nože. Vzal ich do ruky, buchol ma do chrbta, spadla som na posteľ a prosila som ho, aby mi dal pokoj, veľmi to bolelo," popisuje vyčíňanie svojho druha Elena.

Vladimírova agresivita sa stupňovala. Ostrým nožom zaútočil aj na bezbranného syna, ktorý v tom čase ležal v postieľke. Nôž mu držal tesne pri hlave, hovorí družka. Chlapcovi našťastie neublížil. Elena privolala policajtov. "Hliadka muža zadržala a umiestnila ho do cely predbežného zadržania," povedala hovorkyňa košickej polície Jana Mesárová.

Lieky na spanie pre syna

Vyčíňanie muža nie je v domácnosti žiadnou novinkou. Vladimír vytiahol na Sebastiana nôž už pred pol rokom. "Chcel zabiť naše decko, policajti ho za dve hodiny pustili na slobodu," povedala rozčúlená Elena. V amoku rozbil postieľku, v ktorej spal ich syn.

Vinu nesie aj matka, ktorá synovi údajne podáva svoje lieky na spanie, aby ju nerušil. A hoci má Sebastián takmer rok, váži iba sedem kilogramov. Obvinenému mužovi hrozia tri roky väzenia.

Tri roky za mrežami

Vladimír za svoje útoky nezostane bez trestu. Od štvrtka je väzobne stíhaný. O situáciu v rodine sa zaujíma aj sociálka. Tá bude teraz preverovať aj starostlivosť matky o dieťa. Otec Sebastiána môže za svoje opakované vyčíňanie stráviť vo väzení až tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy