Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matku dráždil plač dieťaťa, dobodala ho!
Zdielať na

Matku dráždil plač dieťaťa, dobodala ho!

TARNÓW / Osem bodných rán, podrezané žily na rukách. Čin, ktorý otriasol Poľskom, má na svedomí matka vlastného len 7-mesačného syna, ktorá sa k ohavnému činu počas výsluchu ku všetkému priznala.

Boj o život

Matka, ktorá bola v tom čase s malým Timotejom sama doma, vzala nôž osemkrát bodla bezbranné dieťa v oblasti hrudníka a rúk. Potom ho zavinula do plachty a odišla.

Krátko na to sa domov vrátila stará mama malého chlapca, ktorá okamžite zalarmovala záchranárov. Vnuk ležal v zakrvavenej postieľke a bojoval o každý kúsok vzduchu."Babka dieťaťa zavolala sanitku a dieťa bolo prevezené do nemocnice, vďaka čomu sa mu podarilo zachrániť jeho život," uviedla prokurátorka.

Prihlásila sa sama

Po krkavčej matke sa na tri týždne zľahla zem. Policajti po nej intenzívne pátrali. Žena sa skrývala u svojej kamarátky v Krakowe. Pravdepodobne nezvládla psychický tlak a rozhodla sa sama prihlásiť na polícii.

"Počas vypočúvania na polícii povedala, že nechcela zabiť svojho synčeka, iba ho utíšiť, dráždil ju totiž jeho plač," vysvetlil hovorca polície v Tarnówe. Prokurátor matku obvinil z pokusu o vraždu. Súdny psychológ sa navyše vyjadril, že "žena bola počas útoku príčetná a dobre vedela, čo robí." Krkavčej matke hrozí trest odňatia slobody od ôsmich do pätnástich rokov, dvadsaťpäť rokov alebo doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy