Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Muža (†62) zjedli vlastné psy. Boli vyhladované
Zdielať na

Muža (†62) zjedli vlastné psy. Boli vyhladované

SLEPČANY / V rodinnom dome v Slepčanoch (okres Zlaté Moravce) našli mŕtveho 62-ročného muža. Telo tam zrejme ležalo niekoľko dní. Nebohý žil v dome so svojimi psami. Tie boli také hladné, že sa do neho pustili. Podľa odborníkov - takýto prípad nie je vôbec ojedinelý.

Psy sa pustili do pána

Pán žil sám a rodine nedvíhal telefón. Neďaleko býva jeho mama, a tá sa išla k synovi pozrieť. Zlé tušenie sa potvrdilo. "On už sa nehlásil a ráno sestra prišla sem ku mne, že je už mŕtvy pri dverách, že ho našla," opisuje situáciu teta mŕtveho.

Podozrivé na všetkom bolo, že muž mal zohavené stehno na nohe. Za všetko údajne mohli jeho traja psy, ktorí boli vo vnútri. Nemal ich kto nakŕmiť, a tak sa pustili do vlastného pána.

Podobný prípad sa stal pred rokom

"Je to pud sebazáchovy u toho zvieraťa, že takýmto spôsobom začne konať a jesť to telo," vysvetľuje zástupca útulku zvierat František Kubíček. Podľa predbežných zistení muž zomrel prirodzenou smrťou. Mŕtvy musel byť vraj už dlhšiu dobu. Inak by sa ho vlastné psy ani nedotkli.

Podľa odborníka sa takéto prípady stávajú hlavne u ľudí, ktorí žijú sami.  Podobný prípad sa stal aj pred rokom v Komjatiaciach. Policajti našli zohavené telo starého pána. Spolu s ním bolo v dome aj 5 psov. Viac si prečítajte TU.

"Keď už sa to telo začne rozkladať, zviera nerozoznáva, či sa jedná o majiteľa, alebo iné zviera. Jednoducho sa začali kŕmiť telom toho majiteľa," dodáva Kubíček.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy