Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Modelku Majku (24) hľadá španielska polícia, je podozrivá z vraždy
Zdielať na

Modelku Majku (24) hľadá španielska polícia, je podozrivá z vraždy

BRATISLAVA / Španielska polícia začala pátranie po mladej Slovenke, bývalej priateľke obchodníka so zlatom a zlatníka Andrewa Busha. Britského podnikateľa cez víkend niekto brutálne zavraždil v jeho vile na španielskom pobreží Costa del Sol. Práve jeho bývalá priateľka je údajne hlavnou podozrivou.

Vrah čakal vo vile

Vrah 48-ročného britského podnikateľa mal na neho a jeho novú milenku čakať priamo v jeho vile na španielskom pobreží. Telo podnikateľa ako aj zbraň našli plávať v bazéne plnom krvi. Zastrelený bol dvoma guľkami do hlavy. Podľa policajného zdroja svedkovia videli po čine narýchlo odchádzať z vily práve slovenskú modelku, napísal britský denník The Daily Mirror.

Hľadanou dievčinou by mala byť 20-ročná modelka Majka. Polícia sa odvoláva aj na jej profil na sociálnej sieti, kde má Slovenka spoločné fotografie so zavraždeným milionárom. Zdroj blízky miestnej polícií uviedol, že prípad vyšetrujú ako vraždu a polícia pátra práve po bývalej priateľke mŕtveho Andrewa. Má podozrenie, že zločin spáchala práve ona.

Slovenské orgány zatiaľ nikto nepožiadal o medzinárodnú spoluprácu pri pátraní. "Do tejto chvíle sa naše zastupiteľstvo v Madride neobrátili španielske úrady ani polícia so žiadosťou o pomoc," oznámil riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky Peter Susko. "Bez súhlasu partnerských zložiek slovenská polícia nie je oprávnená poskytovať akékoľvek informácie," doplnil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Podľa polície vraždila slovenská modelka

Polícia pracuje s verziou, že do vily vnikla v čase, keď bol milionár preč a niekoľko dní tam trpezlivo čakala na jeho návrat. Súčasná priateľka Andrewa uviedla, že Majka už raz bola vo vile, keď sa tam oni nenachádzali. Našli ju tam, keď sa po týždni vrátili domov. Andrew vtedy zavolal ochranku, pretože Slovenka ho odmietala pustiť do vlastného domu.

Jeden zo susedov priznal, že Slovenka sa do vily nasťahovala asi pred dvoma rokmi, keď s Andrewom tvorili pár. Pred časom sa však rozišli a namiesto nej sa začal schádzať so svojou novou priateľkou. Španielska polícia medzičasom našla opustený Hummer, s ktorým vrah odišiel z miesta činu.

Poznáte Slovenku? Napíšte nám na [email protected]

Súvisiace články

Najčítanejšie správy