Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pacienta (†72) z psychiatrie v Kremnici našli mŕtveho
Zdielať na

Pacienta (†72) z psychiatrie v Kremnici našli mŕtveho

KREMNICA / Pacient (72) , ktorý zmizol z kremnickej psychiatrie je mŕtvy. Po štyorch dňoch objavili jeho bezvládne telo v lese nad Kremnicou. Kamil opustil oddelenie nepozorovane, iba v papučiach. Tie však nenašli. Očividne prešiel niekoľko kilometrov cez les bosý. Príčina smrti je neznáma.

Telo neďaleko senníka

Nepríjemný nález objavil muž na prechádzke vysoko v kopcoch nad Kremnicou. Telo ležalo neďaleko senníka v hustom poraste. "Bol som so psom vonku," hovorí svedok Oldrich Trochta.

Ihneď vedel, že našiel pacienta z miestnej psychiatrie. Veď po 72-ročnom Kamilovi pátrali policajti, záchranári a dokonca aj vrtuľník niekoľko dní. Muž zmizol z oddelenia, von sa dostal cez zadnú bráničku a potom zrejme blúdil v lese. REPORTÁŽ TU. 

Nikde v okolí nie sú žiadne domy a pravdepodobne nevedel kadiaľ sa vrátiť späť. Miesto leží sotva niekoľko kilometrov od nemocnice. Človeku s dobrou kondíciou by cesta sem trvala menej ako pol hodinu.

Na nohách mal len papuče

Nedá sa odhadnúť ako dlho tu dôchodca blúdil, navyše keď zmizol z nemocnice, na nohách mal iba papuče. "To by musel iba niekto odvážny sa sem pustiť v papučiach," hovorí svedok.

Muž mal doráňané nohy, zrejme po lese blúdil bosý. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Je možné, že 72-ročný pacient bez vody a jedla zomrel od vyčerpania, no v ťažko prístupnom teréne kam sa dostali policajti iba na štvorkolke, sa mohol pošmyknúť a spôsobiť si vážne zranenia. O príčine smrti sa dá zatiaľ iba špekulovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy