Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Z psychiatrie v Kremnici utiekol pacient, v papučiach
Zdielať na

Z psychiatrie v Kremnici utiekol pacient, v papučiach

KREMNICA / Z kremnickej psychiatrie zmizol pacient. Muž (72) opustil oddelenie nepozorovane, iba v papučiach. Podľa lekárov nie je pre okolie nebezpečný, no môže pôsobiť dezorientovane. Po pacientovi pátral aj vrtuľník, ktorý priletel z Bratislavy.

Osobné veci zostali na izbe

Na izbe, kde muž býval, zostali doklady, mobil aj peniaze či okuliare. Vytratil sa nepozorovane, oblečený v modrých teplákoch a papučiach. Podľa dostupných informácií s diganózou, ktorú má, nie je bezpečný pre okolie skôr len pre seba.

Muža v papučiach hľadali aj na autobusovej či vlakovej stanici. Nikto so šoférov ho tam nevidel. Vylúčiť sa nedá ani to, že sa pokúsil stopnúť si auto. Podľa lekárov vie dobre komunikovať, aj keď môže pôsobiť zmäteným dojmom.

Pátral aj vrtuľník

"Prepátrali sme širšie okolie mesta Kremnica ako aj horský terén za pomoci záchranárskej techniky," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Petra Vašková.

Pátralo sa nielen zo zeme, ale aj vo vzduchu, priletel vrtuľník. Zo ŽIliny pricestovali psovodi so štyrmi špeciálne vycvičenými psami. Keďže hľadali aj strmých kopcoch, pes sa dostane aj tam, kam technika nie. "Vycvičené na ťažko prístupný terén, kde sa ľudia a technika nedostanú," hovorí psovod Jozef Hromec.

Videli ho svedkovia

Popoludní sa objavili svedkovia, ktorí ho údajne videli kráčať smerom na obec Ihráč. Zatiaľ sa ho však nájsť nepodarilo. Podľa našich informácií to nie je jeho prvý útek, no doteraz vždy ho našli u príbuzných. Tentokrát sa tam ale neobjavil. "Máme informáciu, že pacient to už urobil," uviedla ošetrujúca lekárka Lenka Gajdicová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy