Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajti vs. cestní piráti. Naháňačky na Slovensku sú bežné
Zdielať na

Policajti vs. cestní piráti. Naháňačky na Slovensku sú bežné

BRATISLAVA / Obrovský ohlas vyvolali letecké zábery slovenského autičkára, ktorý sa s kradnutým autom snažil uniknúť českým policajtom. Takúto naháňačku sme zatiaľ poznali asi len z Ameriky. No už aj na Slovensku sa na cestných pirátov nasadzujú vrtuľníky.

Pravidelné naháňačky

"Zase máme dobrú reklamu," hovorí dopravný konzultant Maroš Palesch. Aj keď sa to nestáva každý deň, aj na cestách v našich končinách sa takéto policajné naháňačky odohrávajú pravidelne.

Pred niekoľkými rokmi prenasledovali policajti zločinca v okolí Serede. Po desiatkach minút sa hra na mačku a myš skončila. V prospech policajtov. Vodiča vtedy zastavil až močiar.

Konzultant: Policajti urobili chybu

Dopravný konzultant má však v prípade poslednej naháňačky ťažké srdce na českých policajtov. Mladý muž im totiž unikal neuveriteľných 140 kilometrov. Je len obrovským šťastím, že svojou jazdou nikomu neublížil. "Minimálne tam urobili chybu, že tam mali skrížiť tie vozidlá cez cestu. On by skončil v poli," myslí si Palesch.

Doma to radšej neskúšajte

Všetky zábery z naháňačiek rozhodne patria do kategórie "doma to radšej neskúšajte". Výkon 23-ročného Slováka sa tiež nedá nazvať inak ako šialenstvom. "Všeobecné ohrozenie ako paragraf, okrem prekročenia rýchlosti. Myslím, že sa mu to celkom naráta," tvrdí Palesch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy