Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Slovák unikal policajtom 140 kilometrov
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Slovák unikal policajtom 140 kilometrov

TŘEBÍČ / Česká polícia zverejnila video, na ktorom naháňajú slovenského recidivistu. Hliadke unikal neuveriteľných 140 kilometrov! Sledovalo ho niekoľko policajných hliadok a tiež vrtuľník. Keď už muž nemohol unikať autom, rozbehol sa po vlastných.

Pri naháňaní zlodeja pomohlo GPS v aute

Šialená jazda od začiatku až do úplného konca. Zlodej osobného automobilu, 32-ročný muž, viedol vozidlo bez vodičského preukazu a navyše ho ešte aj ukradol. Dlho si ho však neužil. Policajné hliadky mu boli hneď v pätách. 

"Pri pátraní po vozidle policajtom výrazne pomohlo to, že mal automobil so zariadením GPS," uviedla hovorkyňa třebíčškej polície Jana Kroutilová.

Chcel za každú cenu uniknúť

Pri zvuku policajných sirén mal zlodej na výber z dvoch možností. Buď zastaví a vzdá sa, alebo šliapne na plyn a bude sa snažiť uniknúť za každú cenu. Vybral si útek.

V niektorých úsekoch musel ísť aj 160-kilometrovou rýchlosťou! Avšak stále s vedomím, že za pätami má policajnú hliadku a z hora ho sleduje vrtuľník. Niekoľkokrát sa snažil strážcov zákona zmiasť tým, že zmenil smer. Dopravné značky však absolútne ignoroval.

"Páchateľ prešiel s vozidlom viac ako 140 kilometrov. Aj po tom, čo zastavil na križovatke, snažil sa vytrvalo z miesta utiecť. Dokonca sa schovával aj za jednou z budov," doplnila hovorkyňa. Bol to ale jeho posledný zúfalý pokus. Hra na schovávačku mu nevyšla. Keď sa snažil premiestniť, nabehol rovno na policajné vozidlo.

Odvaha mu nechýbala

Zlodejovi pri svojom počínaní rozhodne nechýbala odvaha! Avšak ani rozvaha, pretože počas naháňačky nechýbalo veľa a zlodej-závodník mohol svojou šialenou a rýchlou jazdou spôsobiť zbytočnú dopravnú nehodu.

"Páchateľom je 32-ročný cudzinec. Jedná sa o opakovane súdne trestaného recidivistu, ktorý sa v minulosti dopúšťal najmä majetkovej trestnej činnosti," priblížila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy