Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Razia v Banskej Bystrici! Dvaja muži skončili v putách
Zdielať na

Razia v Banskej Bystrici! Dvaja muži skončili v putách

BANSKÁ BYSTRICA / Desiatky zvedavcov sa prizerali bleskovej akcii kukláčov v centre Banskej Bystrice. Policajti zastavili luxusné auto a spútali dvojicu mužov, ktorá v ňom sedela. Zadržaní muži sa chceli obohatiť o dosť veľa peňazí.

Zásah ako v americkom filme

Polícia zastavila luxusné auto priamo na rušnej ulici v Banskej Bystrici. "Bolo to ako v americkom filme. Vytiahli ich z auta, ruky im krížili za chrbtom a spútali ich," opisuje očitý svedok zásah kukláčov.

Blesková akcia policajtov sa odohrala pred očami desiatok svedkov. Kukláči vytiahli von posádku osobného automobilu neďaleko autobusovej zastávky. Zásahu sa tak prizerali aj ľudia z autobusu či neďalekej krčmy.

Policajti konali pred očami svedkov

Bleskovej akcii sa prizerali desiatky svedkov. Policajti posádku luxusného auta vytiahli von neďaleko autobusovej zastávky. Zásah tak videli aj ľudia z autobusu či neďalekej krčmy.

"Šofér autobusu hovoril, že sú tam už vyše hodiny. Všetko tam stálo," opisuje situáciu svedok. "Tí policajti, čo regulovali dopravu, ktorým patrilo to štandardné policajné auto s majákom, tí boli len v uniformách. Akurát mali nepriestrelné vesty. Pravdepodobne to bola tá zásahovka,"domnieva sa iný svedok.

Muži sú podozriví z ekonomickej kriminality

Dvojica mužov, ktorá skončila s putami v rukách polície, sa dopustila ekonomickej kriminality. Ich luxusné auto prehľadávali kriminalisti viac ako hodinu. Zadržaná dvojica Banskobystričanov následne skončila na výsluchu.

"Ide o prípad, kde je podozrenie zo spáchania ekonomickej trestnej činnosti. V súvislosti s týmto prípadom sme dnes zadržali dve podozrivé osoby," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Pripravovali fingovaný prepad

Muži mali údajne plánovať fingovaný prepad. Z banky chceli vybrať väčší obnos peňazí a na polícií plánovali následne nahlásiť údajnú krádež hotovosti. Celý prepad si vymysleli a peniaze mali nakoniec skončiť v ich vreckách.

"V súvislosti s týmto prípadom zatiaľ nebudeme poskytovať vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie žiadne bližšie informácie," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy