Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mladík (20) napadol sprievodcu (42), nemal lístok
Zdielať na

Mladík (20) napadol sprievodcu (42), nemal lístok

ŽELIEZOVCE / Mladík (20) vo vlaku surovo zaútočil na 42-ročného sprievodcu. Zranenia mu spôsobil iba preto, že sa chcel odviesť zadarmo. Stalo sa to v osobnom vlaku, ktorý išiel zo Želiezoviec. Železničiari uviedli, že sa s agresívnymi cestujúcimi stretávajú často.

Vraj stratili peniaze

Do vlaku mladík aj so ženou dobehli na poslednú chvíľu. Sprievodca im chcel iba skontrolovať cestovné lístky. "Ja som si pýtal cestovné lístky, oni povedali, že ako utekali na vlak, že stratili peniaze," hovorí napadnutý sprievodca.

Železničiar sa slušne snažil mužovi vysvetliť, že zdarma cestovať nemôže . Ten mu drzo odpovedal, že nech ho teda vysadia. "Ja som povedal, keď nemáte peniaze načo ste prišli do vlaku," dodáva sprievodca.

Úder do hlavy

Vlakvedúci bol však neoblomný a čiernemu pasažierovi chcel vystaviť lístok aj s prirážkou. Ten na neho v tej chvíli zaútočil. "On vraví, že či mám s tým problém, a vravím áno, je to problém a vtedy som dostal úder ho hlavy,“ pokračuje sprievodca.Utrpel zranenia s dobou liečenia do 7 dní.

Agresívny muž na najbližšej zastávke vystúpil z vlaku a ušiel. 20-ročného Alexandra už zakrátko zadržali policajti. Viacerí vlakvedúci nám potvrdili, že s agresívnymi cestujúcimi sa stretávajú bežne. Jedna sprievodkyňa musela pred nedávnom dokonca pred pasažierom zutekať.

Muža, sprievodkyňa požiadala, aby vystúpil, a to sa mu zjavne nepáčilo. "Vyskočil na mňa som sa bála, že niečo vytiahne z vrecka. Ušla som na stanovište rušňovodiča, a tam som zostala, lebo som sa bála," hovorí žena.

ISIFA/MAFRA, ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy