Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Slováci predali Máriu (20) Pakistancovi, zaplatil 4 500 libier
Zdielať na

Slováci predali Máriu (20) Pakistancovi, zaplatil 4 500 libier

BRATISLAVA / Slovenská polícia zadržala štyroch mužov podozrivých z obchodovania s ľuďmi. Na odhalení spolupracovali aj s príslušníkmi metropolitnej polície z Londýna, pretože skupina z východného Slovenska mala ženy dodávať do Veľkej Británie ako nevesty pre cudzincov. Stali sa však obeťami sexuálneho zneužívania.

Za Máriu zaplatil 4 500 libier

V rukách polície skončil Košičan, ktorý mal spolu s ďalšími tromi komplicmi predávať ženy do Anglicka. Minulý rok v nákupnom centre oslovili Máriu (27) bez domova, aby vycestovala a na ostrovoch sa zosobášila s Pakistancom, ktorý si chcel zlegalizovať pobyt. VIAC TU.

"Sľúbili jej vysokú finančnú odmenu a prepychový život," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Cudzinec za ženu zaplatil 4 500 libier. Vo svojom byte ju 6 dní surovo znásilňoval. Spôsobil jej vážne vnútorné zranenia a Mária musela podstúpiť operáciu. Muža anglický súd ešte v decembri 2013 odsúdil na 8 a pol ročné väzenie.

Spolu s ním aj ďalších troch Slovákov. Teraz polícia zadržala ďalších komplicov. Zo štyroch zadržaných je jeden muž stíhaný na slobode. Ďalšieho zatkli metropolitní policajti na letisku v Londýne. Do Anglicka za ním poputujú aj dvaja Košičania zadržaní na Slovensku.

Obeťou aj Petra (20)

U nás čelia obvineniu z podobného prípadu. Obeťou ich obchodovania sa stala aj 20 ročná Petra. Tú najskôr lákali do vydaja s Albáncom v Nemecku,. Nakoniec ju predali Pakistancovi, ktorý ju zavliekol do Írska. "Muž ju za štyri tisíc eur predal ďalej na vydaj. Podarilo sa jej však ujsť a v januári tohto roka sa vrátila domov na Slovensko," dodala Baloghová.

Obvinenej štvorici hrozí 10-ročné väzenie. Prípad odhalil špeciálny vyšetrovací tím slovenskej Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a metropolitnej polície v Londýne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy