Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Slovenku (27) predali Pakistancovi, ten ju znásilňoval
Zdielať na

Slovenku (27) predali Pakistancovi, ten ju znásilňoval

LONDÝN / Dvadsaťsedemročnú Slovenku odviedli do Anglicka, kde ju predali Pakistancovi. Ten si mal takýmto fiktívnym sobášom zabezpečiť legálny pobyt na Britských ostrovoch. Žena prežila v byte niekoľkohodinový teror. Nechýbalo ani znásilňovanie.

Muži ponúkali žene skvelý život

Slovenka žila ako bezdomovec a potulovala sa ulicami. V jednom z obchodným centier ju oslovili dvaja muži a ponúkali jej skvelý život. Chceli, aby odišla s nimi do Anglicka a vydala sa tam za pakistanského muža.

Potom ju odviedli do bytu a vo februári tohto roka ju previezli do Británie, kde ju predstavili manželskému páru a to 30-ročnému Tiborovi a 27-ročnej Viktórii. "V polovici marca ju odviezli do Stratfordu k mužovi z Pakistanu, ktorý súhlasil, že si ju kúpi a dôjde tak k fiktívnemu sobášu za účelom legalizovania jeho pobytu na Britských ostrovoch," hovorí Silvia Keratová z Tlačového odboru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Pakistanec ženu týždeň znásilňoval

Za Slovenku mal zaplatiť 4 500 libier. Potom ju šesť dní držal v byte, kde ju znásilňoval. Žena napokon skončila nemocnici. Mladú ženu ihneď hospitalizovali. Mala totiž vážne zranenia, pre ktoré ju operovali. Lekári neváhali a k pacientke privolali políciu. Tá na základe opisu všetkých zadržala. "Kráľovský súd ich uznal vinných z rôznych  trestných činov a odsúdil na niekoľkoročné tresty," doplnila Keratová.

Manžel - 32 ročný Muhammad Badarui Islam z Londýna si za znásilnenie a obchodovanie s ľuďmi posedí osem rokov a šesť mesiacov. 30-ročný René si za porušenie imigračných zákonov posedí 3 roky, 27-ročná Viktória dostala 16 mesiacov a jej manžel Tibor dostal najvyšší trest. 10 rokov za obchodovanie s ľuďmi a kupliarstvo.

Pri razii našli policajti v ich dome ďalšie fotokópie českých pasov, slovenských občianskych preukazov a cestovných faktúr na mená žien so Slovenska. Na prípade intenzívne spolupracovala britská polícia so slovenskou. 

"Bolo to náročné a citlivé vyšetrovanie. Obchodovanie s ľuďmi má na dlhé roky veľký duševný a fyzický vplyv na obete," hovorí Detektív McCormack. Britská polícia bude aj naďalej s našou krajinou spolupracovať a dúfajú, že spoločne zastavia takéto organizované skupiny zamerané na obchodovanie s ľuďmi.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články

Najčítanejšie správy