Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena (†62) spadla do studne, záchranári bojovali o jej život
Zdielať na

Žena (†62) spadla do studne, záchranári bojovali o jej život

MÁLINEC / Dana z obce Málinec (okr. Poltár) spadla v utorok doobeda do studne, ktorá bola hlboká približne 10 metrov. Tam ju objavil jej brat. Hasiči ani záchranári ju najskôr nevedeli vytiahnuť, na miesto boli preto privolaní hasiči - potápači. Žena pád neprežila.

62-ročná Dana sa stratila s susedom to začalo byť podozrivé. Nakoniec ju našiel jej brat v studni hlbokej asi 10 metrov. "Dana kde si, dana kde si. Po dvore behal. Náhodou bola bránička otvorená na studni a on pozrie a ona tam," hovorí sused.

"Ja som ju vôbec nevidela ráno. A večer, ona ešte včera prala, riadila," hovorí suseda. Na miesto poslali hasičov a záchranárov z Poltára. Vytiahnuť  bezvládne telo z niekoľko metrov hlbokej studne nebolo jednoduché. "Boli sme privolaní k záchrane osoby, ktorá sa nachádzala v studni. Na pomoc sme si zavolali lezeckú skupinu s trojnožkou z Rimavskej Soboty a pomocou lezeckej technicky sme pani vytiahli zo studne a odovzdali polícii," uviedol veliteľ zásahu Hasičskej stanice v Poltári Pavel Skypala. 

Obhliadajúca lekárka mohla už len skonštatovať smrť. Jej suseda si toto nešťastie nevie vysvetliť, pani Dana vodu zo studne naberala bežne. No trápili ju vraj zdravotné problémy. "Ona má vodovod aj my máme vodovod, ale sme chodili tam. Lebo to je veľmi dobrá voda. Tak sme na pitie si s tade brali aj na varenie," opisuje suseda.

"V prípade sme začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Petra Vašková. Kedy presne dôchodkyňa zomrela a čo bolo príčinou jej smrti, bude zrejmé z výsledkov pitvy. Podľa susedov však nemuselo ísť o nešťastnú náhodu.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy