Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Iveta (45) je nezvestná už dva roky, nevideli ste ju?
Zdielať na

Iveta (45) je nezvestná už dva roky, nevideli ste ju?

BRATISLAVA / Už dva roky je nezvestná Iveta Částová z bratislavskej Karlovej Vsi. Príbuzní sú presvedčení o tom, že je mŕtva. Predavačka zmizla bez stopy, keď išla do práce do potravín na Račianskej ulici. Tie prevádzkoval muž obžalovaný z dvoch vrážd pumpárov. Tak ako oni, aj nezvestná žena svojmu šéfovi požičala nemalú sumu - asi 50.000 eur.

Našla sa krv v aute

45-ročná predavačka Iveta záhadne zmizla ešte v marci 2012. V skorú rannú hodinu išla do práce, do potravín na Račianskej ulici. Tam vraj už neprišla. Avšak lokalizácie jej mobilného telefónu a rovnako aj telefónu jej šéfa Štefana S. vykazujú ich spoločný pohyb mimo Bratislavy. Pravdepodobne však predavačka v tom čase už bola mŕtva.

Polícia pri vyšetrovaní narazila na krv v aute zadržaného prevádzkara potravín, v ktorých Iveta pracovala. Rozbor DNA potvrdil, že krv patrila nezvestnej. Tej dlžil prevádzkar v tom čase sumu 33-tisíc eur.

Telo sa stále hľadá

Dodnes sa však telo nezvestnej Ivety nenašlo. Napriek jednoznačným nepriamym dôkazom polícia nevie ani po dvoch rokoch Štefanovi vraždu preukázať. Chýba stále telo ako dôkaz, preto Národná kriminálna agentúra nateraz trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy predavačky prerušila.

Zúfalá rodina nezvestnej Ivety sa však dožaduje spravodlivosti. Hoci polícia vraždu Štefanovi dokázať nevie, hrozí mu aj tak doživotie za popravu dvoch mužov - Andreja W. a Tibora K.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy