Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Nezvestná Nikola (24) z Bratislavy. Rodina ju nevidela 4 roky!
Zdielať na

Nezvestná Nikola (24) z Bratislavy. Rodina ju nevidela 4 roky!

Rodina z Bratislavy už štyri roky márne pátra po 24-ročnej Nikole Miškovej. Študentka práva je nezvestná od 5. februára 2009, keď ju rodičia odviezli na zastávku MHD na Bajkalskej ulici. Odvtedy ju nevideli. Dcéra sa matke ozvala iba raz.

Ozvala sa len raz

Brat hľadanej Nikoly zložil spolu s rodinným kamarátom Paľom Drapákom skladbu. Aj on dúfa, že sa jeho sestra čoskoro vráti. "Dúfam, že sa toto video prostredníctvom internetu k nej dostane, aby vedela, že nám chýba," vraví brat. 

Vysokoškoláčka odišla bez slova vo februári 2009. Údajne mala utiecť s priateľom do zahraničia, stopy vraj viedli do Kanady. Odvtedy sa 4 roky s nikým nekontaktuje. Až na jeden krátky telefonát spred roka.

Nikola do telefónu plakala a kládla zvláštne otázky. Akoby nemohla rozprávať, akoby chcela niečo naznačiť. Mama sa jej pýtala, prečo aspoň nenapíše cez sociálne siete, že je v poriadku. Odpovedala jej, že vraj to nie je také jednoduché.

Číslo, z ktorého Nikola volala, bolo utajené. Polícia ho nemohla vystopovať. "Keď sa spýtala - mama, dala si ma hľadať Interpolom? Spojenie sa prerušilo a odvtedy nič," hovorí nešťastný otec.

Pátranie pokračuje

Tento jediný telefonát z roku 2012 rodinu ešte viac vydesil. Príbuzní si myslia, že Nikolu niekto zdržiava proti jej vôli. Telefonát mohol byť účelový, aby rodičia, ani polícia dievča nehľadali. To by zodpovedalo praktikám obchodníkov s bielym mäsom. "Po nezvestnej naďalej polícia pátra," doplnila bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.  

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy