Jasno
14°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Kristínka (16) ušla z domu, vraj pre prácu na farme!
Zdielať na

Kristínka (16) ušla z domu, vraj pre prácu na farme!

Len 16-ročné dievča z Jablonova na Spiši sa už takmer týždeň nevrátilo domov. Vychovávala ju babička, ktorej vnučka odkázala, že sa vráti, až keď bude mať osemnásť. Šťastie chce hľadať inde, najlepšie v Rakúsku. Babička má však podozrenie, že odišla so 40-ročným mužom, s ktorým sa zoznámila cez internet. Divákov prosí o pomoc pri jej hľadaní. Viac zisťovala reportérka Daniela Jureková.

Chcela ísť len za kamarátom...

Kristínka odišla podľa starej mamy z domu ešte v nedeľu večer. Odísť mala za kamarátom do neďalekej dediny a vrátiť sa podľa vlastných slov chcela už v pondelok. Odvtedy sa však doma neukázala.

V priebehu týždňa však dostala jej babička telefonát, v ktorom jej Kristína oznámila, že odchádza pracovať do Rakúska. "Že volá z Viedne, že ide do Álp pracovať a že zahadzuje kartu, aby ju cez telefón nevypátrali... Všetko mala, len poslednú dobu sa jej málilo," hovorí zúfalá dôchodkyňa Jana.

Vysnená práca v Rakúsku?

Zúfalá babička sa o dievča starala od jej útleho detstva. Sama ju vychovávala a teraz má o dievča strach. Myslí si, že Kristínka neodišla do Rakúska, ale ostala na Slovensku. Vraj chcela už predtým odísť do Bratislavy pracovať na farmu so zvieratami.

No mohla odísť za 40-ročným mužom. "Pravdepodobne on prišiel po ňu, lebo že boli tak dohodnutí. Zobral ju. On ale tvrdí, že ju nevidel," dodáva Janka. S týmto Bratislavčanom sa Jureková pokúšala spojiť aj cez telefón. Odmietol však čokoľvek povedať.

Polícia naďalej po dievčati pátra a prosí verejnosť o pomoc. Akékoľvek informácie môžete telefonovať na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo tel.č. 158.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy