Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tínedžeri utýrali k smrti mačku, potom ju váľali po tráve
Zdielať na

Tínedžeri utýrali k smrti mačku, potom ju váľali po tráve

ŠURANY / V Šuranoch sa očividne realizoval nejaký sadista. Našli tam zmasakrovanú mačku. Bola tak doriadená, že vám to ani nemôžeme popísať. Podľa všetkého si s pozostatkami nešťastného zvieraťa niekto ešte zahral futbal.

Telo pri hlave zvieraťa nebolo

Pred vchodom do nákupného centra sa na trávniku povaľovala odtrhnutá hlava. Zrejme ryšavé mača (podľa zvyškov srsti na hlavičke) niekto pripravil nielen o život, ale aj o zrak.  "Nevieme, čo sa stalo s telom," povedala obyvateľka Šurian. 

"Možno uvažovať o poruche osobnosti, dokonca za takýmto skutkom sa môžu skrývať aj nejaké sadistické sklony. Môže ísť aj o skupinu ľudí, ktorí mohli byť pod vplyvom drog," potvrdil psychológ a súdny znalec PhDr. Robert Máthé.ň

Mačku vraj aj sťahovali z kože

Incident sa mal odohrať počas minulého víkendu. "Počula som, že ju utýrali chlapci, čo boli v piatok na diskotéke. Vraj ju sťahovali z kože a potom s niečím hrali futbal," dodala obyvateľka Šurian. 

Ten, kto je schopný surovo utýrať zviera, môže byť nebezpečný aj pre ľudí vo svojom okolí. Aj preto by bola na mieste jeho identifikácia. "Keby boli aj znalecky psychologicky, psychiatricky vyšetrení, aby sa urobila prevencia násilného skutku, ktorého by sa mohli ešte dopustiť," doplnil Máthé.

Podobné skutky týrania zvierat sa totiž často nachádzajú v anamnézach sadistov už aj v detskom veku. "Keď vidieť na tom dieťati, že má z toho potešenie, tak je to už rizikové a bolo by vhodné konzultovať u psychológa, čo s tým," uzavrel psychológ. Polícia však zatiaľ nekoná. Do dnešného dňa totiž nedostala žiadne oznámenie o mimoriadne surovým spôsobom utýranej mačičke.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy