Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Otec dlhodobo týral dvojičky (3,5 mes.), Denis bojuje o život
Zdielať na

Otec dlhodobo týral dvojičky (3,5 mes.), Denis bojuje o život

ZABRZE / Prípad ako z hororu. Matka, ktorá musela na týždeň odcestovať za prácou do zahraničia nechala svoje dve tri a pol mesačné dvojičky na starosť ich otcovi. Na prvý pohľad rodinná idylka. Všetko sa ale zvrtlo. Bábätká mali byť podľa polície fyzicky týrané a jedno z nich dokonca teraz bojuje v nemocnici o život.

Jedno z detí bojuje o život!

Otec sa musel niekoľko dní starať o svoje 3,5-mesačné dvojičky. Matka bola v tom čase v zahraničí, kam odišla za prácou. Podozrenie, že deti sú týrané, nadobudla stará matka, ktorá prišla na návštevu. Zistila, že minimálne s jedným z detí nie je niečo v poriadku. Zavolala preto záchranárov.

Záchranári rýchlo dorazili do bytu v centre mesta. Malý Denis ležal v postieľke s ťažkými poraneniami hlavy. "Policajti v rámci vyšetrovania zistili, že druhé dieťa malo tiež zranenia," potvrdil hovorca polície Arkadiusz Bień.

Obe deti previezli záchranári do nemocnice v Katowiciach. Stav malého Denisa je ale veľmi vážny a aj v týchto chvíľach bojuje o život. "Chlapec je momentálne v umelom spánku. Zranenú má predovšetkým veľkú časť nervov v mozgu. Nie je vylúčené, že bude mať trvalé následky," dodal ošetrujúci lekár Ludwig Stoltny.

Matka tomu nechce uveriť

Otec dieťaťa sa bráni a tvrdí, že dieťa mu vypadlo z rúk. Lekári mu neveria – podľa nich takéto zranenia sa nemohli vzniknúť náhodou. Niekto vraj deti musel dlhšie týrať. Matka tomu ale nechce uveriť. "Miluje naše deti! Chceme, aby sa k nám vrátil. To je najdôležitejšie," myslí si matka. 

"Našli sme aj zranenia, ktoré  sú staršieho charakteru. Podľa nich môžeme tvrdiť, že nešlo o nešťastnú náhodu," dodal ošetrujúci lekár. Polícia otca dvojičiek zadržala, ten sa momentálne nachádza cele policajného zaistenia. K činu sa ale nepriznal. V prípade dokázania viny hrozí otcovi až 10-ročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy