Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Deťom zachránili život autosedačky
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Deťom zachránili život autosedačky

BANSKÁ BYSTRICA / Na čerpacej stanici na výjazde z Banskej Bystrice skončilo na streche auto, v ktorom sedeli tri deti. Vodička (34) narazila do obrubníka pri ceste a auto sa vo vzduchu prevrátilo. Rútiace sa či skôr letiace auto navyše zdemolovalo aj ďalšie dve zaparkované vozidlá. Deťom sa akoby zázrakom nič nestalo. Boli pripútané v autosedačkách.

Salto vo vzduchu

Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa stala v stredu na výjazde z Banskej Bystrice. Auto, v ktorom sedela matka s deťmi (8 až 10), skončilo na benzínovej pumpe. Bola to vraj poriadna rana. Svedkovia hovoria o akrobatickom kúsku, ktorý auto predviedlo. Po náraze do obrubníka urobilo vo vzduchu salto a dopadlo na čerpaciu stanicu.

34-ročná žena urobila podľa polície chybu. Odbočiť sa totiž rozhodla na poslednú chvíľu a auto dostalo šmyk. Manéver s autom nezvládla. "Podľa doterajšieho priebehu vyšetrovania dopravnej nehody sa 34-ročná vodička zrejme v poslednej chvíli zmeniť smer svojej jazdy," uviedla hovorkyňa banskobystrických krajských policajtov Petra Vašková.

Život zachránili autosedačky

Letiace auto navyše narazilo do ďalších dvoch vozidiel, ktoré boli na benzínke zaparkované. Náraz bol taký silný, že jedno z nich skončilo prevrátené na boku. Patrilo zamestnancovi pumpy. "Neviem, vyzerá to na totálku. Práve som ho dosplácal. Čo už, hlavne, že sú všetci v poriadku," hovorí majiteľ auta.

Hoci to na čerpacej stanici vyzeralo hrozivo, nehoda skončila akoby zázrakom bez vážnych zranení. Hoci sa prevrátilo cez strechu, deti sediace na zadných sedadlách zachránilo to, že boli bezpečne pripútané. "Všetci traja maloletí spolujazdci boli riadne pripútaní v detských autosedačkách," dodala Vašková.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy