Polojasno
14°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V Ďurďoši sa prevrátil kamión, unikala z neho nebezpečná látka
Zdielať na

V Ďurďoši sa prevrátil kamión, unikala z neho nebezpečná látka

ĎURĎOŠ / V obci Ďurďoš (okr. Prešov) sa prevrátil v smere na Giraltovce ukrajinský kamión. Hasiči tu museli zasahovať takmer 8 hodín. Odtiahnuť ho bolo mimoriadne nebezpečné, pretože prevážal horľavú a veľmi výbušnú chemikáliu.

Hasiči zasahovali v špeciálnych odevoch 

Niekoľko tonový kamión sa prevrátil v obci Ďurďoš na východe Slovenska v stredu popoludní a úplne zablokoval cestu medzi Hanušovcami nad Topľou a Giraltovcami.  Najhoršie ale bolo to, že z neho začala vytekať nebezpečná chemikália.  Hasiči tak museli miesto nehody úplne uzavrieť.

Kamión viezol chemikáliu, ktorá sa môže šíriť aj vzduchom a ľuďom môže spôsobiť dýchacie problémy. Dokonca má až narkotické účinky. Hasiči museli zasahovať v špeciálnych odevoch a pre istotu varovali aj okolité obce.

Unikala nebezpečná látka

Keď sa podarilo predbežne zistiť o aké uniknuté množstvo ide, nebol dôvod na paniku.  Chemikália z kamióna ale neustále vytekala a bolo nutné ju zastaviť. Jednalo sa totiž o horľavú a výbušnú látku. Vodič kamióna skončil po nehode so zlomeninami v nemocnici.
Kamión mal poloprázdnu cisternu a vyzerá to tak, že sa mu vypomstila fyzika. Na tomto úseku cesty navyše nemal čo robiť. Pre ťažké tu je zákaz vjazdu.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy