Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Otrasný nález vodárov v Košiciach! Pri kontrole našli mŕtveho muža
Zdielať na

Otrasný nález vodárov v Košiciach! Pri kontrole našli mŕtveho muža

KOŠICE / Dvaja zamestnanci vodární majú hrozivý zážitok do konca života. Išli robiť odpočet vodomerov. Keď na Južnej triede v Košiciach otvorili úzku šachtu, našli mŕtve telo bezodmovca.

Mŕtvola v šachte

Poriadny šok! Takto by sa dali opísať pocity zamestnancov vodární, ktorí len vykonávali svoju prácu. Po tom, ako otvorili šachtu, kde chceli odmerať stav vodomerov, však našli nemilé prekvapenie - mŕtvolu. Muži neváhali a zavolali okamžite políciu. Telo mŕtveho bolo v šachte zrejme už dlhší čas. Bolo totiž v značnom štádiu rozkladu. Telo vytiahli privolaný hasiči až po niekoľkých hodinách od nálezu.

Sprvu si vodári mysleli, že sú v šachte pohádzané len smeti, vôbec im nezišlo na um, že by tam mohla byť mŕtvola. Až keď sa pozreli bližšie, uvedomili si, že sa tam nachádza telo muža. Podľa zápachu im bolo jasné, že muž už nežije. Pravdepodobne ide o bezdomovca, ktorý chcel v malom priestore len prezimovať a uchrániť sa pred chladom. "Najskôr je to bezdomovec, lebo do šachty málokto ide len tak bez príčiny," uviedol zamestnanec vodární.

Zásah hasičov

Pohotoví vodári zavolali políciu, s ktorou na miesto dorazili všetky záchranné zložky. S vyprosťovaním tela však mali problém, pretože telo bolo vo veľmi úzkom priestore. Hasiči sa na to museli pripraviť.

"Najprv sme si museli pozháňať vaky. Použili sme aj dýchacie prístroje, pretože v šachte už bol veľký zápach," opisuje priebeh akcie veliteľ zásahu Milan Baran. Hasiči museli použiť aj špeciálne obleky. Totožnosť mŕtveho muža je zatiaľ neznáma. Telo poputuje na pitvu, ktorá určí aj presnú príčinu úmrtia. Prípadom sa zaoberá už aj polícia.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy