Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mojsejovej (54) predĺžili pobyt v cele o 3 mesiace
Zdielať na

Mojsejovej (54) predĺžili pobyt v cele o 3 mesiace

KOŠICE / Kontroverzná podnikateľka Nora Mojsejová zrejme strávi vo vyšetrovacej väzbe ďalšie tri mesiace. Rozhodol o tom sudca okresného súdu. A hoci podnikateľku odviedli z pojednávacej miestnosti opäť v putách, na tvári mala úsmev.

Vystavovala fiktívne faktúry

Len pred pár dňami podnikateľku obvinili, že na svoju firmu košickému prokurátorovi vystavila fiktívne faktúry. Štát tak mali obrať o vyše 17 tisíc eur. Prokuratúra žiadala ďalších sedem mesiacov väzby. Sudca o návrhu rozhodoval niekoľko hodín.

"Sudca pre prípravné konanie okresného súdu Košice 1 rozhodol o predĺžení väzby Eleonóry M. o tri mesiace," povedala hovorkyňa súdov v Košiciach Marcela Gálová.

Vyšla s úsmevom na tvári

Nora sa k rozhodnutiu síce nevyjadrila, no z pojednávacej miestnosti vyšla s úsmevom na tvári. "S rozhodnutím okresného súdu nie sme spokojní, podali sme voči tomu sťažnosť, pretože máme za to, že dôvody kolíznej väzby v tomto prípade nie sú," tvrdí obhajkyňa Danica Holováčová.

Prokurátor totiž trval na tom, že Mojsejová bude v prípade prepustenia na slobodu pokračovať v trestnej činnosti. O tom, či podnikateľka strávi za mrežami ďalšie tri mesiace napokon rozhodne až druhostupňový súd.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy