Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
(Ne)vyšetrovanie smrti Martina (†23), rodina je už zúfalá...
Zdielať na

(Ne)vyšetrovanie smrti Martina (†23), rodina je už zúfalá...

BRATISLAVA/KOŠICE / V septembri 2013 vypadol z okna vysokoškolského internátu mladý študent. Pred pár týždňami bola situácia okolo tohto prípadu taká, že rodina nepoznala žiadne bližšie informácie o prípade. Nič sa však stále nezmenilo...

Rodina nechce odložený prípad

"My len nechceme s mamou, aby to ostalo ako nejaký odložený prípad do nejakej zásuvky a padal na to len prach," hovorí Martinova sestra Júlia. Martin je mŕtvy už 5 mesiacov no jeho matke to pripadá tak, že vyšetrovatelia už nechcú s prípadom nič robiť. Svedčí o tom niekoľko faktov. "Vyšetrovateľ nám povedal, že dodnes nie sú známe výsledky z toxikológie," dodáva Júlia.

Podľa policajných dokumentov mali byť hotové do dvoch mesiacov. Mali preukázať to, či Martin pred smrťou požil nejaké krámy. "Nič nie je, vôbec nič sa nedeje," hovorí Martinova mama.

"Aké mal zranenia pred pádom a po páde. Mala som si urobiť pitvu sama. Ja zronená matka, ktorá nevedela jak svet funguje," dodáva matka. Tej polícia odporučila nech si dá urobiť pitvu, lenže Martin bol už pochovaný. Jeho matka sa v januári chcela obrátiť na inšpekciu. VIAC TU. 

Pre vyšetrenie sú ochotní urobiť čokoľvek

Rodina má z vyšetrovania hŕbu papierov. Stále v nich však chýba odpoveď na otázku, čo sa stalo. Pre vyšetrenie sú ochotní urobiť čokoľvek. Dokonca aj exhumovať Martinovo telo. To však môže nariadiť jedine prokurátor, ktorý vykonáva dozor. V tomto prípade je ale už dávno rozhodnuté. "Prokurátor dal súhlas na pochovanie nebohého po vykonaní prehliadky tela a súdnej pitvy, z čoho vyplýva, že telo nebohého už nebolo potrebné na ďalšie znalecké medicínske skúmanie," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Vladimír Javorský.

Jedinou novinkou je to, že policajná inšpekcia uznala, že počas vyšetrovania sa na mieste činu odohralo niekoľko vážnych nedostatkov. Tých sa mali dopustiť policajti. "Podľa mňa to je lajdácka robota, nie je to dôsledná robota," myslí si Martinova mama.

Pochybenie polície zistili sestra

"To pochybenie som vlastne zistila ja, náš advokát,nie oni. Lebo my sme na to podali sťažnosť," hovorí Martinova sestra. Polícia si však za svojim postupom stojí. Vyšetrovateľ už dostal výsledky expertízy. Napriek tomu žiadny posun. "V súčasnej dobe však očakávame výsledky znaleckého skúmania z Ústavu súdneho lekárstva," uviedol hovorca krajského policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff

Podľa vyjadrení krajskej polície v Bratislave sú lehoty jednotlivých úkonov v tomto prípade absolútne bežné a aj to, či tu zohrali hlavnú úlohu drogy, sa dozvieme až po tom, čo vyšetrovateľ dostane kompletný znalecký posudok. "Doposiaľ počas vyšetrovania neboli zistené skutočnosti, ktoré by oprávňovali vzniesť obvinenie voči konkrétnej osobe," dodal Szeiff.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy