Skoro jasno
16°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zúfalá matka Martina (†23) sa chce obrátiť na Kaliňáka
Zdielať na

Zúfalá matka Martina (†23) sa chce obrátiť na Kaliňáka

BRATISLAVA/KOŠICE / Študent, ktorý zomrel po páde z okna internátu, nenašiel pokoj ani po smrti. Stále sa nezistilo, ako a prečo sa to stalo. Podľa najnovších zistení by sa však jeho užialená matka mala dočkať aspoň malého zadosťučinenia.

Obráti sa na ministra vnútra

Matka už tri mesiace pátra po tom, ako zomrel jej syn a bezvýsledne poukazuje na vyšetrovacie postupy. "Prosím ministra vnútra, požiadam ho, aby sa to vyšetrovanie viedlo, aby sme sa konečne dozvedeli, čo sa tam stalo, prečo, prečo musel zomrieť môj syn," hovorí pani Ľubica.

Prvý záznam o policajnom vyšetrovaní je z času dve hodiny po udalosti. Rodina tvrdí, že izba, v ktorej došlo ku krvavému konfliktu, nemohla byť tým pádom dôkladne zdokumentovaná, navyše študenti mohli dôkazy za dve hodiny pokojne upratať. "Tri mesiace prešli. Každým dňom sú tie dôkazy už minimálne," hovorí matka Martina. VIAC TU. 

Polícia: Izba bola riadne obhliadnutá

"Izba bola riadne ohliadnutá, počas vykonávania neodkladných a neopakovateľných úkonov, bola riadne fotograficky zadokumentovaná a nebolo potrebné jej zapečatenie," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

Všetci sa veľmi dobre poznali. Akurát Martin sa na internát prisťahoval dva dni pred smrťou. A práve preto si jeho mama myslí, že to chcú študenti zvaliť naňho. Svedčia o tom aj rozchádzajúce sa výpovede svedkov.

Inšpekcia: polícia pochybila

Zúfalá matka sa obrátila na prokuratúru. Jej sťažnosť posunuli na inšpekciu ministerstva vnútra. Podľa našich informácií inšpekcia uznala pochybenia na strane polície.

Podľa nášho zdroja urobili policajti chybu minimálne v tom, že pri obhliadke miesta činu bol prítomný práve študent, ktorý s Martinom tesne pred jeho smrťou zápasil. "K jednotlivým procesným úkonom nie je možné vzhľadom na prebiehajúce štádium vyšetrovania poskytnúť bližšie informácie," dodal hovorca polície.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy