Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dôchodkyňu (84) surovo napadol mladík, kopal ju na zemi
Zdielať na

Dôchodkyňu (84) surovo napadol mladík, kopal ju na zemi

PREŠOV / 84-ročnú babičku z Vyšnej Šebastovej (okres Prešov) napadol na ulici mladý muž. Zhodil ju na zem tak surovo, že žena stratila vedomie. Útočník skončil v rukách polície. Násilník a starenka sú dokonca príbuzní.

Surová bitka

Mladý muž napadol pani Helenu Adamovú na ulici v obci Vyšná Šebastová neďaleko kostola. Surovo ju schmatol, udieral päsťami až starká spadla na zem. Keď bezbranná dôchodkyňa ležala na zemi, kopal do nej. "Vyhrážal sa, že nás všetkých doreže," spomína na otrasnú udalosť dcéra napadnutej dôchodkyňe Božena Varadejová. 

Pani Helena išla po ulici so svojou vnučkou. Násilníkovi sa nevedeli ubrániť. Ani na ulici nebolo nikoho, kto by im pomohol. Keď ju agresívny muž sotil na zem, na chvíľu dokonca stratila vedomie. "Bola som omráčená. Tri minúty ma vraj kriesili," opísala situáciu napadnutá starenka.

Majú z neho strach

Muž, ktorý dôchodkyňu napadol, je dokonca jej príbuzný. Napriek tomu na ňu vôbec nebral ohľad. "Celú ruku som mala napuchnutú. Musela som si dávať obklady," povedala ubolená starká.

"Dovtedy bude na slobode, dokým niekoho nezabije," vyjadrila svoje obavy dcéra dobitej starenky. "Už toľko zlého spravil, nakradol, ale nikto si s ním nechce špiniť ruky," dodala.

Trestu neujde

Agresívneho útočníka krátko po napadnutí zadržali a skončil v policajnej cele. Na krku má teraz obvinenie z troch trestných činov. "Muž bol obvinený z prečinu ublíženia na zdraví spolu s prečinom nebezpečného vyhrážania a prečinom výtržníctva. Poverený príslušník spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby," informovala hovorkyňa Krajskej polície Prešov Jana Migaľová.

Téme sa venuje reportérka Daniela Jureková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy