Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Za smrť na diskotéke majú byť zodpovední Ján (20) a Mário (21)
Zdielať na

Za smrť na diskotéke majú byť zodpovední Ján (20) a Mário (21)

ŽILINA / Na žilinský okresný súd dnes predviedli dvoch mladých mužov, ktorí podľa polície v nedeľu nadránom počas diskotéky vo Varíne zabili 25-ročného Tomáša. Obvinený Ján má 20 rokov. Mário, ktorý čelí rovnakému obvineniu je o rok starší.

Z policajnej cely ich predviedli jedného po druhom. V poradí, v akom podľa polície zaútočili na Tomáša. Najprv prišiel pod dozorom policajnej hliadky Ján. O čosi  neskôr priviedli Mária. Kým prvý mal na hlave kapucňu, druhý si skrýval tvár papiermi.

Mário (21) bol nervózny, keď čakal, kedy ho sudca zavolá do pojednávacej miestnosti. Podvedome sa snažil golier svojej bundy vyhrnúť čo najvyššie.
Všimli sme si, že po verdikte Jano plakal. Obaja pri odchode zo súdu mlčali.

Vinu chceli hodiť vinu jeden na druhého

Podľa našich informácií sa snažili hodiť vinu jeden na druhého. Mal ich usvedčiť  tretí mladík, ktorý sa na incident pozeral. REPORTÁŽ TU. 

Tomášovi kamaráti si myslia, že aj on mal dnes stáť pred sudcom. V osudnú chvíľu mal podľa nich zakročiť. "Mal zavolať tých policajtov alebo tú sanitku. Ale oni sadnú do auta a odídu preč?" myslí si Tomášov kamarát.

"Mu odkazujem, daj sa zavrieť balzón, daj sa zavrieť radšej," dodáva ďalší Tomášov kamarát. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žilina vzal obidvoch obvinených do väzby, keďže hrozí dôvodná obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Ján chce ísť na slobodu

Mário, ktorý bol už v minulosti viackrát trestaný aj za ublíženie na zdraví, rozhodnutie sudcu prijal. Ján chce ísť na slobodu. "Rozhodnutie okresného súd je právoplatné len v súvislosti s jedným obvineným, keďže druhý obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd v Žiline," dodala hovorkyňa súdu.

"Obom obvinením v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov," uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Janka Balogová. Podľa Tomášových kamarátov je to málo. Mladíci by si zaslúžili oveľa prísnejší trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy