Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Metanol naďalej straší, dvaja ľudia skončili v nemocnici!
Zdielať na

Metanol naďalej straší, dvaja ľudia skončili v nemocnici!

NOVÉ MESTO NA MORAVE, BOSKOVICE / Aj keď sa zdalo, že metanolová kauza v Česku sa skončila, stále straší. Ďalší dvaja ľudia totiž skončili v nemocnici po otrave metanolom. Doteraz v Čechách zomrelo na otrávený alkohol 50 ľudí. Polícia tvrdí, že nejde o novú várku. Dvaja muži sa pravdepodobne napili ešte zo starých zásob jedovatého alkoholu.

Medzi ľuďmi sa začala šíriť panika

V Novom Meste na Morave leží od nedele v nemocnici 58-ročný muž. Ďalší, 52-ročný muž priotrávený metanolom je hospitalizovaný v Boskoviciach v Juhomoravskom kraji.

Päťdesiatosemročný muž leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Podľa dostupných informácií mal vypiť otrávený rum. Ten pochádzal od 37-ročného muža zo Žďárska, u ktorého našla polícia viac podozrivého alkoholu. Teraz mu hrozí až 8-ročné väzenie.

Druhý, o 6 rokov mladší, muž prišiel do nemocnice v Boskoviciach s veľkými  kŕčmi, následne upadol do bezvedomia. I keď sa medzi ľuďmi začala šíriť panika, polícia tvrdí, že nejde o žiadnu novú skupinu páchateľov, ktorí by chceli na ľudskom nešťastí zarábať distribúciou otráveného alkoholu.

2000 litrov otráveného alkoholu je v obehu

Doposiaľ v Česku obžalovali 84 obvinených a viac ako 20 ľudí bolo a je vyšetrovaných väzobne. "Ďalších páchateľov vyšetrujeme prevažne kvôli podozreniu z trestných činov ohrozovania zdravia škodlivými potravinami a z usmrtenia z nedbanlivosti," vysvetlila hovorkyňa Prezídia ČR Vlasta Suchánková.

Česká polícia zabavila od septembra 2012, kedy vypukla metanolová kauza, 13 000 litrov nebezpečného alkoholu. V obehu medzi ľudmi by však malo byť ďalších 2000 litrov, ktoré sa polícii nedarí vypátrať. Polícia eviduje 51 obetí a desiatky ďalších skončili v nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy