Skoro jasno
22°
Bratislava
EXKLUZÍVNE. Za pád vrtuľníka v Seredi môže pilot, tvrdí polícia
Zdielať na

EXKLUZÍVNE. Za pád vrtuľníka v Seredi môže pilot, tvrdí polícia

BRATISLAVA / Tragický pád vrtuľníka pri Seredi, pri ktorom zahynul trinásťročný syn pilota Jána Daniša, má šokujúcu dohru. Polícia totiž známeho automobilového pretekára predsalen obvinila, aj keď po takmer rok trvajúcom vyšetrovaní sa to mohlo skončiť aj inak.

Dôležitý odborný posudok

V hre bolo takmer do poslednej chvíle aj zastavenie trestného stíhania. Na konečné rozhodnutie polície bol dôležitý najmä odborný posudok, na ktorý sa čakalo osem mesiacov. Ani z neho ale nebolo definitívne jasné, či pilot pochybil.

Na ťahu bola polícia a tá nakoniec po komplexnom vyhodnotení dôkazov rozhodla. "Vyšetrovateľka obvinila z usmrtenia 41-ročného pilota vrtuľníka," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Martina Kredatusová. "Vo veci bolo zabezpečených viacero posudkov, ktoré prokurátor náležite vyhodnotil," uviedol Marek Marcinkech z Krajskej prokuratúry v Trnave. Známy automobilový pretekár Ján Daniš ale proti obvineniu podal sťažnosť. Tú mu následne prokuratúra zamietla.

Pád vrtuľníka

K tragédii došlo začiatkom marca minulého roka. Na palube bol okrem pilota a jeho syna aj vynálezca a tiež pretekár Dick Kvetňanský a mladá žena. Všetci sa zranili, toľko šťastia nemal len malý Janko. Vrtuľník sa pri páde zlomil na dve polovice a zrútil sa do vody. Verzií prečo letel tak nízko bolo niekoľko. VIAC TU.

Podľa Krajskej Trnavskej prokuratúry je veľká pravdepodobnosť, že prípravné konanie v tomto prípade čoskoro skončí. Či vo veci padne nakoniec obžaloba alebo nie, ešte nie je jasné. Isté je však to, že obvinením sa zvyšuje hrozba trestu pre pilota a to 2 až 5 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy