Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Matka bodla vlastného syna (32), dôvod vás šokuje!
Zdielať na

Matka bodla vlastného syna (32), dôvod vás šokuje!

HUMENNÉ / 32-ročného muža vraj bodla jeho matka nožom do chrbta iba preto, lebo si nevie nájsť prácu. Kým zúfalá žena skončila v cele, jej rovnako nešťastný syn teraz rozmýšľa nad tým, ako ju zachrániť. Sám si pritom uvedomuje, že stratil základné sociálne istoty. Odborníka sme sa preto opýtali, ako sa s takouto životnou situáciou vyrovnať. Nie je tajomstvom, že osudy ľudí s podobnými problémami neraz končia aj oveľa tragickejšie.

Alkohol, hádka a nôž

Mal to byť pokojný večer. Syn pre televíziu JOJ povedal, že spolu s matkou si vypili a debatovali o všetkom možnom. Až kým neprišla na rad téma, kedy si jej 32-ročný syn konečne nájde prácu. "To sa nedá! Oni povedia, nechajte nám telefónne číslo a my sa vám ozveme. A to je všetko," hovorí o neľahkej situácii napadnutý syn Martin.

A takto to ide stále dokola. Matke to už podľa všetkého prerástlo cez hlavu. "Celé sa to stalo veľmi rýchlo, vôbec nič som nevidel. Pohádali sme sa kvôli tomu, že si neviem nájsť prácu," ozrejmuje príčiny útoku Martin.

Matke hrozí trest 12 rokov

"Mária z Humenného mala údajne bodnúť svojho syna nožom do chrbta," uviedla hovorkyňa krajskej polície Prešov Jana Migaľová. "Človek v takejto situácii jednoducho skratovito, impulzívne a agresívne zareaguje. Sú to také typy reakcií, ako napríklad: Prečo nepracuješ? Dokedy ťa budem živiť? Kedy sa zamestnáš," vysvetľuje klinický psychológ PhDr. Marián Sirka.

Polícia v prípade začala trestné pre prečin ublíženia na zdraví. Ak sa takéhoto konania dopustí páchateľ na blízkej osobe, ako to bolo v tomto prípade, hrozí mu väzenie až na 12 rokov. O tom však Martin nechce ani počuť. Najradšej by čas vrátiť späť a mamu chce mať už naspäť doma. "Nechcem, aby mala teraz moja mama z toho problémy. Teraz budem musieť vysvetľovať, čo sa vlastne stalo," dodal Martin.

Syn matku bráni

"Citová väzba medzi mamou a synom sa nemusí prerušiť úplne, predsa len, je to mama, tak čo sa stalo, to sa stalo," vysvetľuje psychológ Marián Sirka. Skúsenosti odborníka sú také, že ľudia, ktorí majú problém nájsť si prácu, často zažívajú pocity menejcennosti a nepotrebnosti.

Emócie sa neraz vyhrotia až tak, že si dokonca neváhajú siahnuť na život. Práve preto zdôrazňuje, že o všetkom treba hovoriť. "Dôležité je, aby takýto človek nezažíval pocity nepotrebnosti. Je lepšie, keď rodičia svoje deti povzbudia a motivujú. Aby sa nebáli, snažili sa a nerezignovali vo svojej snahe," dodáva Marián Sirka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy