Jasno
12°
Bratislava
Vladimíra (†25) dobodali kamaráti, bránil dievča
Zdielať na

Vladimíra (†25) dobodali kamaráti, bránil dievča

IBIZA / Oslavy Nového roka sa pre 25-ročného muža z Handlovej skončili tragicky. Na známom turistickom ostrove Ibiza ho zavraždili. Po vzájomnej hádke ho nožom napadol spolu-bývajúci.

Nový život v Španielsku

25-ročný Vladimír býval v paneláku v centre Handlovej. Jeho susedia sú z toho, čo sa mu stalo v šoku. "Je to tragédia, to si nezaslúžil," povedal sused zosnulého mladíka Eduard Pavlík.

Do Španielska odišiel za svojou mamou, ktorá tu pracovala. Tešil sa, že si zarobí peniaze a začne nový život. "On sa veľmi tešil do Španielska. Chcel zmeniť prostredie a ísť tam so svojou mamou," dodal sused.

Hádku ukončil nôž

V Španielsku pracoval Vladimír tri roky. Osudnou sa mu stala oslava Nového roka. Popíjal so spolubývajúcimi - s Francúzom a Čechom. O piatej ráno sa začali hádať. V tom jeden z nich vytiahol vreckový nôž a Vladimíra bodol. Zasiahol mu hrudník a krk. Prerezal mu dýchaciu trubicu. O pár hodín neskôr zomrel v nemocnici. Ľudia ktorí ho poznali tvrdia, že konfliktný nebol. "Vlado mal rád prírodu, psov. Bol to taký rodinný typ," povedal Eduard Pavlík.

Španielska polícia zadržala po útoku dvoch mužov. 46-ročného Francúza a 31-ročného Čecha. Obaja boli podľa miestnych médií opití a údajne aj pod vplyvom drog. To, kto Vladimíra zavraždil určí až ďalšie vyšetrovanie.

Bránil dievča

"Náš úrad bol o tomto informovaný, prípad je v štádiu vyšetrovania, takže nemôžeme poskytovať informácie," poskytol vyjadrenie k prípadu riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Susko.

Miestne denníky priniesli aj informácie, podľa ktorých Vladimír bránil priateľku 31-ročného Čecha. Ten ju mal začať biť. Vladimír sa medzi nich postavil a vtedy ho dobodal. Vladimírových príbuzných sme doma nezastihli. Podľa ich susedov, hneď ako sa dozvedeli o nešťastí odcestovali na Ibizu. Momentálne riešia Vladimírov prevoz na Slovensko a jeho následný pohreb. Muži podozriví z vraždy zostanú pravdepodobne vo väzení.

Smrť našli na dovolenke minulý rok aj dve Češky. V lete za záhadných okolností zomreli na dovolenke v egyptskej Hurghade Monika a Klárka. Hlavný podozrivý je otec a manžel Petr. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy