Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V Bratislave sa zrazili hasiči s autobusom, 14 zranených
Zdielať na

V Bratislave sa zrazili hasiči s autobusom, 14 zranených

BRATISLAVA / Pri hypermarkete Tesco v Lamači sa zrazili autobus bratislavskej MHD s hasičmi. Tí sa ponáhľali na výjazd do časti Rászochy. Vodič vychádzal od hypermarketu a zrejme si myslel, že sa stihne vyhnúť hasičom. Pri nehode sa zranilo 14 ľudí, z toho dvaja ťažko.

Ponáhľali sa na zásah

Hasiči sa ponáhľali do rozostavanej nemocnice Rázsochy. Podľa našich informácií tam mali zachrániť zviera, ktoré ostalo zaseknuté v šachte. Vodič autobus vychádzal od hypermarketu a smeroval na Patrónku.

Všetky autá, ktoré hasičov videli, zastavili. Len vodič autobusu nereagoval na majáky a myslel si, že stihne ešte prejsť.

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová, dopravná nehoda sa stala približne o 16:15 na svetelne riadenej križovatke pred obchodným domom na Lamačskej ceste. Podľa informácií išlo hasičské vozidlo po Lamačskej ceste v smere von z mesta so zapnutým zvláštnym výstražným a svetelným zariadením.

Lamačská cesta bola uzatvorená

Z dosiaľ nezistených príčin sa na svetelne riadenej križovatke zrazilo s autobusovou linkou číslo 63, ktorá vychádzala od obchodného domu na Lamačskú cestu.

Podľa prvotných informácií sa zranilo 12 cestujúcich a jeden príslušník hasičského a záchranného zboru. Presné príčiny dopravnej nehody a mieru zavinenia budú vyšetrovať. Lamačskú cestu v smere do centra mesta uzavreli, obchádzka je cez Harmincovu ulicu.

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy