Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hrozné podozrenie! Pedofil Trynkiewicz je na Slovensku
Zdielať na

Hrozné podozrenie! Pedofil Trynkiewicz je na Slovensku

BRATISLAVA / Štvornásobný pedofilný vrah, ktorého pred pár dňami prepustili z väzenia v Poľsku, môže byť v týchto chvíľach na Slovensku. Tvrdí to poľský denník Fakt s tým, že Mariusz Trynkiewicz má zmenenú identitu a falošný pas. Dialo by sa to s vedomím slovenských úradov.

Znova bude zabíjať

Keďže v Poľsku zrušili trest smrti, odsedel si 25 rokov a napriek snahe úradov je už na slobode. Pedofil sa vraj nikdy netajil tým, čo bude robiť po prepustení. "Sám odsúdený hovorí, že po tom, ako vyjde z väzenia, si zmení meno a začne znova s obťažovať a zabíjaním chlapcov," informuje hovorca poľskej polície Marusz Ciarka.

Polícia aj súdy sú ale bezmocní až do chvíle, kým opäť nespácha zločin. "Nebude môcť vycestovať mimo krajinu, polícia naňho bude dohliadať," dodáva Ciarka. Lenže práve táto veta vraj nemusí platiť.

Auto smerovalo na Slovensko

Poľský denník Fakt v sobotu zverejnil článok o tom, že by sa štvornásobný pedofilný vrah v týchto chvíľach mohol nachádzať na Slovensku. "Keď ho prepustili, naši reportéri nakrútili neoznačené auto sprevádzané hliadkami smerujúce k hraniciam zo Slovenskom," písalo sa v denníku.

Faktom je, že od väznice je to na Slovensko len približne 100 kilometrov.  Naša polícia nám túto informáciu nepotvrdila, ale ani oficiálne nevyvrátila. "Spolupracujeme s poľskou políciou a v týchto chvíľach z bezpečnostného ani taktického hľadiska nemôžeme povedať, kde sa nachádza," tvrdí hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík.

Podľa našich neoficiálnych policajných zdrojov je Trynkiewicz stále v Poľsku. Oficiálne nám to však nikto nepotvrdil. A kým sa tak nestane, obavy ľudí v pohraničí sú pochopiteľné.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy