Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Osadníci mali napadnúť Karola (60), bili ho lopatou
Zdielať na

Osadníci mali napadnúť Karola (60), bili ho lopatou

SMOLNÍK / Už v pondelok sme informovali o otrasnom prípade z Mníška nad Hnilcom (okr. Spišská Nová Ves), kde násilníci obsadili dom dôchodcu a mučili ho dva dni. Takmer bez síl ho našli príbuzní a odtiaľ putoval do krompašskej nemocnice na jednotku intenzívnej starostlivosti. Na tom istom oddelení skončil ďalší dôchodca. Tentoraz z vedľajšej dedinky Smolník.

Prenasledovali ho z krčmy

Dôchodcu napadli rovnako vo vlastnom dome, avšak iní útočníci. Polícia začala konať. Pána Viliama prenasledovali miestni osadníci z krčmy až pred dom. Podľa vlastných slov je rád, že žije. "Ja neviem vlastne kto ma dobil. To boli asi aj neznámi cigáni," povedal Viliam. Násilníci mu z domu ukradli nielen elektroniku, ale aj peniaze a potraviny. VIAC TU.

Po náročnej pátracej akcii ich policajti zatkli v utorok popoludní. vydýchla si tak väčšina obyvateľov dediny. "Mám odvtedy strach, ale už nie taký, aký som mal," dodáva zbitý Viliam.

Jedným z páchateľov bol žiak základnej školy. "Boli to 14 až 20-roční páchatelia, ktorým v prípade dokázania viny hrozí 7 - 12 rokov väzenia," uviedol hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

Karola bili lopatou

Podobný prípad sa odohral aj o niekoľko kilometrov ďalej v dedine Smolník. Oba prípad spája to isté - chamtivosť po peniazoch. Dvaja páchatelia mali sledovať Karola po tom, čo obdržal finančnú zásielku na pošte. V jeho vlastnom dome ho napadli a dokonca bili lopatou.

našťastie ho na druhý deň našiel sused. "Hlavu rozbitú, oko a na nohy nevládal," hovorí sused Milan. Aj v tomto prípade policajti začali okamžite konať a páchateľov vypátrali. Rodičia jedného z nich svätosväte tvrdia, že to neprichádza do úvahy. "Keby mali otlačky prstov alebo niečo, tak nič nepoviem," hovorí matka jedného z nich. "Oni to nemohli urobiť. Keď to urobili, tak to urobili iné osoby," hovorí otec ďalšieho z nich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy