Zatiahnuté
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Policajt Štefan (†23) neprežil nehodu, auto skončilo na streche
Zdielať na

Policajt Štefan (†23) neprežil nehodu, auto skončilo na streche

ROŽŇAVA / Pri obci Hrhov v okrese Rožňava sa v utorok večer stala tragická nehoda. Život 23-ročného policajta Štefana vyhasol potom, ako mu pod kolesá vbehla pravdepodobne lesná zver. Muž pri snahe vyhnúť sa zrážke zišiel z cesty a narazil do svahu. Auto skončilo na streche.

Tragická smrť policajta

23-ročný policajt Štefan, ktorý slúžil v Rimavskej Seči, viezol v aute aj 25-ročnú priateľku a dvoch ďalších mužov. Žena sa po nehode sťažovala na bolesti chrbtice, drieku a panvy. Z auta ju museli vyslobodiť hasiči. Policajt utrpel po náraze devastačné poranenia lebky. Po príchode záchranných zložiek na miesto nehody muž ešte dýchal, pri prevoze do nemocnice však zraneniam podľahol. Štefan bol z obce Číž a policajtom bol ešte len rok a pol.

"Na rovnom úseku cesty pri obci Hrhov, sa vodič auta zn. Opel Astra v snahe vyhnúť sa zrážke so zverou dostal šmyk, narazil do priekopy a odtiaľ bol vymrštený na cestu, kde sa prevrátil na strechu," uviedol hovorca krajskej polície v Košiciach Alexander Szabó.

Zranená spolujazdkyňa je stále v nemocnici, ale jej stav je stabilizovaný. Ostatní dvaja spolujazdci neutrpeli pri nehode vážne zranenia. Záchranári ich ošetrili na mieste nehody. Napriek tomu ich pre istotu previezli tiež do nemocnice. Na operačné stredisko HaZZ Moldava nad Bodvou bola nehoda nahlásená v utorok o 19:36. 

Nikto nebol pripútaný

Podľa prvých informácií, mužovi vbehla do cesty zver, pri snahe vyhnúť sa zrážke autom zišiel z cesty, narazil do svahu a auto sa prevrátilo na strechu. Nikto z cestujúcich v havarovanom aute, nebol pripútaný.

Po nehode ostal hlavný ťah smerom na Košice uzavretý na tri hodiny, tvorili sa dlhé kolóny. Úsek, na ktorom sa tragická nočná nehoda odohrala, je známy častými nehodami so zverou. Takmer každý týždeň na tejto ceste dôjde ku kolízii.

"Celková škoda na vozidle bola vyčíslená na 2.000,- eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodal Alexander Szabó.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy