Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
ZÁZNAM. Keď si sadne za volant menej opitý kamarát
Zdielať na

ZÁZNAM. Keď si sadne za volant menej opitý kamarát

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ / Teraz vám ukážeme, aká je to hlúposť sadnúť si za volant auta pod vplyvom alkoholu. Kamery totiž vidia všetko. Tie zachytili jednu kurióznu dopravnú nehodu, ktorú v priamom prenose sledovali mestskí policajti.

Mužov spozoroval na kamere policajt

Dvaja podnapití muži vychádzali z baru a vybrali sa rovno k autu. Majiteľ auta je opitý a tak sa mu známy ponúkne, že bude riadiť on. Tretí muž situáciu sleduje.

"Kamerový systém mestskej polície spozoroval dve osoby, z ktorých jedna pomáhala druhej (podnapitej) do vozidla," potvrdil veliteľ mestskej polície v Moravskej Třebovovej Karel Bláha. 

Vodič sa márne snaží dostať muža do auta - je to pre neho nadľudský výkon. Keď už to vyzerá, že muž je v aute, uštedrí svojmu "záchrancovi" ranu do intímnych partií. Ten sa zvalí na zem.

"Človek, ktorý pomáhal podnapitej osobe do vozidla, si sadol za volant osobného auta. S autom sa rozbehol po Brněnskej ulici a po prejazde križovatkou pri odbočení údajne spolujazdec strhol volant," dodal veliteľ mestskej polície.

Auto vzápätí narazilo do domu

Auto narazilo do domu a začalo sa z neho dymiť. Vodič následne vystupuje z auta a ide skontrolovať spolujazdca - sotva sa ale drží na nohách. "Policajt ihneď zalarmoval integrovaný záchranný systém," vysvetlil veliteľ.

Vodič sa snažil zastaviť okoloidúce auto, ale márne. Nechýbalo veľa a zrazilo by ho. Našťastie, na miesto prichádzajú aj policajti. Okrem toho, že bol majiteľ auta opitý na mol, vodičovi namerali v dychu 1,5 promile alkoholu v krvi.

"Dopravní policajti zistili, že muž sediaci za volantom, nevlastní vodičské oprávnenie. Vodičovi za jazdu pod vplyvom alkoholu hrozí až 3-ročné väzenie," potvrdila policajná hovorkyňa Anna Štegnerová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy