Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vodička dostala šmyk a skončila v Zemplínskej Šírave
Zdielať na

Vodička dostala šmyk a skončila v Zemplínskej Šírave

ZEMLÍNSKA ŠÍRAVA / Nehoda sa stala priamo na Zemplínskej Šírave. Vodička na klzkej a zrejme aj neposypanej ceste dostala šmyk, prešla do protismeru a s autom vletela vo vodnej nádrže! Vo vnútri však nebola sama. Na mieste spolujazdca sedela jej dcéra.

Cesta bola neposypaná

Vodička šla zrejme rýchlo, preto sa zrejme na neposypanej ceste aj šmykla. So svojím autom skončila vo vodnej nádrži. Po šmyku sa jej auto stalo neovládateľné, preletelo cez štvorprúdovú cestu, prešlo do protismeru a prerazilo zábradlie.

Dvojčlenná posádka následne letela strmým svahom pomedzi stromy a skončila až vo vodách Šíravy. Po dopade zostalo vozidlo prevrátené na bok. "Po našom príchode sme zistili, že ide o osobné auto, ktoré sa nachádzalo v Šírave, asi 10 metrov pod nami, auto bolo prevrátené na bočnej strane," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Stanislav Matta. 

Ženy sa zranili len ľahšie

Do príchodu všetkých záchranných zložiek už bola posádka mimo vozidla. Z havarovaného auta vyšli akoby zázrakom po vlastných a podľa našich zistení skončili len s ľahšími poraneniami.

Na miesto dorazili aj hasiči zo záchrannej brigády z Humenného, ktorí auto za pomoci žeriava vytiahli späť na cestu. "Vodička neprispôsobila rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam, stavu a povahe vozovky a poveternostným podmienkam," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy