Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hľadá sa Lenka Struhačková (27). Nevrátila sa z túry
Zdielať na

Hľadá sa Lenka Struhačková (27). Nevrátila sa z túry

VEĽKÁ FATRA / 27-ročná Lenka Struhačková z Dubnice nad Váhom je nezvestná od sobotného rána, kedy sa vybrala do hôr. Rodina a priatelia po nej pátrajú. Veria, že ju nájdu živú a zdravú. O pomoc prosia všetkých, ktorí Lenku v osudný deň stretli v horách.

Vystúpila v Šútove

Vášnivá turistka Lenka každú voľnú chvíľu trávi na horách. V piatok napísala kamarátovi SMS-ku, že cez víkend ide na túru do Veľkej Fatry. V sobotu nastúpila v Dubnici nad Váhom do osobného vlaku, kde si ju všimol aj sprievodca.

"Krátke vlnité vlasy, horské vybavenie. Vystúpila v Šútove," hovorí Lenkin kamarát Marek. Tam však stopa končí. Doteraz nikto nevie, po ktorom chodníku sa rozhodla ísť.

Nedostupný telefón

Po Lenke, ktorá je nezvestná od sobotného rána, pátrajú aj záchranári z Veľkej a Malej Fatry. "Jedno obrovské riziko je, že boli mrazivé noci. Aj pri obyčajnom úraze na opustenom chodníku to mohlo byť nebezpečné," tvrdí náčelník HZS Malá Fatra Juraj Ondruš. Lenka má už od soboty nedostupný telefón. Aj keď teploty klesajú pod bod mrazu, rodina verí, že sa ich dcéra vráti domov.

SITA/KR PZ Trenčín

Súvisiace články

Najčítanejšie správy