Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Postrelený prokurátor Geško! Strážia ho policajti
Zdielať na

Postrelený prokurátor Geško! Strážia ho policajti

VEĽKÝ KRTÍŠ / Vo štvrtok večer neznámy páchateľ postrelil Okresného prokurátora Gabriela Geška v obce Seľany (okres Veľký Krtíš) do členka. Ako prvý priniesol informáciu denník Nový Čas.

Odmietli sa vyjadriť

"Videl som na mieste niekoľko áut - modrú Škodu Fabia, Škodu Superb a blikajúce policajné auto. Čo sa tam stalo, o tom policajti nechceli povedať ani slovo," povedal muž, ktorý vo štvrtok večer prechádzal okolo miesta incidentu.  

"Ľudia, ktorí to počuli a tvrdila, že jeden výstrel bolo počuť určite," hovorí starosta obce Pavel Celeng. "Takýto prípad polícia vyšetruje," povedal v piatok pre denník Nový Čas banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník, ktorý akékoľvek ďalšie informácie o prípade odmietol poskytnúť. 

Okresný prokurátor Gabriel Greško mal sedieť v osobnom aute aj so svojimi ochrankármi, obcou pravdepodobne len prechádzali. Ochranku mu pridelili po poslednom útoku na jeho majetok v polovici decembra. Neznámy páchateľ mu vtedy zaťal čakanom do auta, na ktorom bol odkaz "Boh odpúšťa, ja nie. Odstúp.“ Tri mesiace predtým taktiež prišiel o auto – zhorelo po útoku neznámeho podpaľača.

Stav je stabilizovaný

"Záchranári na mieste ošetrili muža, ktorý mal strelné poranenie v oblasti členka," informuje hovorca záchranárov Boris Chmel. Je po operácii a jeho stav je stabilizovaný. V nemocnici prokurátora stráži polícia!

Polícia podľa najnovších informácií už chytila podozrivého zo streľby na prokurátora z Veľkého Krtíša. "Vykonávajú sa procesné úkony, súčasťou ktorých je aj vypočúvanie zadržanej podozrivej osoby," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková. 

Zadržanou a podozrivou osobou je podľa našich informácií blízky priateľ okresného prokurátora, ktorý s ním pravdepodobne sedel v jednom aute. Podľa všetkého išlo o nešťastnú náhodu. Za akých okolností ale k výstrelu došlo a komu zbraň patrila, nie je známe.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy