Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Streľba v Drážovciach. Poľovník postrelil opitého muža
Zdielať na

Streľba v Drážovciach. Poľovník postrelil opitého muža

DRÁŽOVCE / V lese pri Dražovciach sa v nedeľu večer strieľalo. Údajne tam došlo ku konfliktu medzi 57-ročným poľovníkom, ktorý strážil revír a skupinou opitých mužov. Tá ho údajne napadla a poľovník vytiahol revolver. Jedného z opilcov zasiahol do hrude.

Do revíru chodia pytliaci

"Dosť často nám tam chodia pytliaci. Po nociach nám teda chodia strieľať, často chodíme strážiť," hovorí jeden z poľovníkov. "Kolega mi zavolal, že ide po ceste auto v lese," dodáva ďalší.

V aute sedela partia piatich ľudí, ktorá v revíri nemala čo hľadať. Pán Juraj ich zastavil, chcel iba zistiť čo tam robia. "Usúdil som, že sú totálne spití, horko ťažko sa vytiahli z toho auta von," dodáva poľovník.

Útočník mlátil hlava nehlava

Jeden z mužov sa viezol v kufri, ten vystúpil von a vrhol sa na nič netušiaceho poľovníka. "Nabral smer ku mne a rovno ma začal mlátiť hlava nehlava," hovorí poľovník.

Poľovník tvrdí, že spočiatku sa mu podarilo útočníka odtlačiť. Bitka však neprestávala a strach vraj dostal, keď videl, že sa k nemu blížia aj ostatní z partie. "Dostal som viac úderov do zátylku," hovorí poľovník.

Poľovník muža postrelil

Pritom, ako sa poľovník bránil vytiahol revolver a muža ním postrelil. "Keď tretí krát zaútočil na mňa, tak som ju vytiahol von a chcel som týmto smerom vystreliť do vzduchu," hovorí poľovník.

Muža s pištoľou zasiahol do hrude, všetko si všimli až za pár minút. Muž skončil v nemocnici. "Je mi ľúto, ale chcel som ten výstrel do vzduchu, On sa pritlačil ku mne a zrejme takýmto spôsobom došlo k tomu," tvrdí poľovník. 

Poľovník mal zaútočiť prvý

Policajti v lese zaisťovali stopy, pomáhal im aj pes. Boli tam aj dvaja kamaráti postreleného. Tí nám tvrdili, že poľovník zaútočil prvý. "Okolnosti prípadu sú v štádiu vyšetrovania. Začali sme trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy