Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri Handlovej sa našla lebka, telo chýba
Zdielať na

Pri Handlovej sa našla lebka, telo chýba

HANDLOVÁ / V septembri 2012 záhadne zmizol 59-ročný František Brand z Handlovej. Vyzeralo to, akoby sa pod ním zľahla zem. Policajti však už vedia, že je mŕtvy. Jeho lebku našli v lese v oblasti Remata pri Handlovej. Chýba však telo. Jeho kamaráti tvrdia, že sám by do lesa nešiel.

UPOZORNENIE: Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Lebku našli v lese

"Lebka bola nájdená náhodnými okoloidúcimi v lesnom poraste," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. Najskôr si mysleli, že ide o lebku zo zvieraťa. Keď ale podišli bližšie zistili, že patrila človeku. Policajti ju poslali na expertízu. "Súdny lekár potvrdil, že lebka patrila 59-ročnému Františkovi z Handlovej," dodala Antalová.

Policajti po ňom intenzívne pátrali viac ako 15 mesiacov. František bol bezdomovec a zdržiaval sa v Handlovej. "František bol nezvestný od septembra 2012," uviedla Antalová.

Kamarát: zobrali ho policajti...

Naposledy popíjal so svojimi kamarátmi v parku v centre mesta. Len čo si ľahol lavičku, už boli pri ňom mestskí policajti. "Videl som ako ho mestskí policajti naložili do kufra, dali si biele rukavice ako doktori a dali do kufra a odvtedy sme ho nevideli," hovorí Františkov kamarát.

"Odviezli ho smerom na Prievidzu a odvtedy ho nikto nevidel," dodáva Františkov kamarát. "V meste Handlová mestskí policajti nikdy nevyvážajú ľudí mimo intravilán mesta," uviedla hovorkyňa Mestského úradu Handlová Jana Paulíniová.

Mestský typ

Františkovi kamaráti ale tvrdia, že sám by z mesta neodišiel. Do lesa ho podľa nich musel niekto zavliecť. "Sám by do lesa nešiel," myslí si kamarát. "Na Rematu by sa nedostal. On bol mestský typ," hovorí jeden z kamarátov.

Lebka sa síce našla, stále však chýba telo. Nikto preto nedokáže povedať akou smrťou zomrel. Nie je vylúčené ani to, že ho zavraždili. "Poverený príslušník z Handlovej začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy