Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andreja (†16), ktorý odišiel v sobotu na túru, našli mŕtveho
Zdielať na

Andreja (†16), ktorý odišiel v sobotu na túru, našli mŕtveho

VYSOKÉ TATRY / Vysoké tatry si na poľskej strane v priebehu dvoch týždňov vyžiadali už štvrtú obeť. Tentokrát o život prišiel Andrej (16). Podľa záchranárov šancu na prežitie mal, hory sa však rozhodli inak. V noci ho našli mŕtveho.

Nezvestný bol od soboty

Andrej zo Zakopaného sa na túru vybral ešte v sobotu ráno. keď saa večer nevrátil domov, jeho matka zalarmovala záchranárov., ktorí okamžite začali mladého turistu hľadať.

Pátranie komplikoval fakt, že chlapec nikomu nedal vedieť, kam ide. Záchranári tak po ňom museli pátrať v celých Tatrách. "Záchranári pod žľabom Spiacich rytierov natrafili na telo hľadaného turistu. Najpravdepodobnejšou príčinou smrti bol pád z veľkej výšky. Smrť nastala na mieste," uviedol operačný dôstojník TOPR Tomasz Wojechowski. 

Zrejme sa pošmykol

Andreja našli v nedeľu večer. Pri výstupe na vrchol sa pravdepodobne pošmykol a zrútil sa do priepasti. Jeho telo záchranári previezli do márnice v Zakopanom.

"Hory sú také, hory vás ťahajú, aby ste ich dobili. Myslím, že to bolo tak aj v jeho prípade, že sa chcel dotknúť tej hory, byť bližšie k prírode," hovorí Andrejov učiteľ.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy