Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Právnik radí. Dcéra s nami nekomunikuje, má u nás trvalý poybt
Zdielať na

Právnik radí. Dcéra s nami nekomunikuje, má u nás trvalý poybt

BRATISLAVA / Pre dobrotu, na žobrotu. Toto príslovie by sa hodilo na problém, ktorý majú rodičia. Už 3 roky ich dcéra nekontaktuje. Na základe jej nezáujmu o rodičov ju ohlásili z ich bytu.

Boja sa exekútora

Rodičia si adoptovali dievča. To dospelo a odsťahovalo sa. Niekoľko rokov ich dcéra nekontaktovala, aj napriek tomu, že má u nich trvalý pobyt. Dievča by mohlo narobiť dlhy, tak sa boja exekútora.

"Zrušili sme jej v našom byte aj trvalý pobyt. Ona však naďalej používa adresu nášho bytu za svoj trvalý pobyt, na základe čoho nám domov chodí pošta na jej meno. Onedlho jej skončí platnosť občianskeho preukazu. Čo môžeme urobiť, aby prestala používať našu adresu za svoj trvalý pobyt," pýta sa čitateľ.

Majiteľ môže osobu odhlásiť z bytu

O trvalom pobyte v byte, vždy rozhodujú vlastníci nehnuteľnosti. Majiteľ môže kedykoľvek určenú osobu odhlásiť z trvalého pobytu. "Pokiaľ dcéru odhlásili z trvalého pobytu, nevedia ovplyvniť, že tento pobyt ona nebude ďalej uvádzať v súkromnej alebo verejnej korešpodencii," uviedla advokátka Bronislava Pavelková.

Dá sa však zabrániť tomu, aby im domov chodila pošta adresovaná jej. Na pošte oznámia, že v tomto prípade ich dcéra už na konkrétnej adrese nebýva. "Tým pádom už pošta bude vedieť, že zásielky určené dcére má obratom vracať odosielateľovi s uvedením, že adresát na uvedenej adrese nie je známy," dodáva Pavelková.

Takýmto spôsobom sa zbavia starostí a ešte jej aj pomôžu. Môže nastať, že zásielka s rozhodnutím by sa považovala za doručenú, hoci ona o zásielke ani nevedela.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy