Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Roman mal ísť zvárať do Talianska, naletel podvodníkovi
Zdielať na

Roman mal ísť zvárať do Talianska, naletel podvodníkovi

ŽILINA / Roman zo Žiliny je poriadne nahnevaný. Za jeho hnev môže podnikateľ, ktorý oklamal aj ďalších 29 ľudí. Sľúbil im prácu v zahraničí, z ktorej nakoniec nič nebolo.

Roman mal ísť do Talianska

Martinského podnikateľa policajti obvinili z podvodu a hrozí mu 10-ročné väzenie. Prípad však nie je stále uzavretý. Kontakt na firmu dostal poškodený Roman od kamaráta. "Malo sa ísť do Talianska a malo sa zvárať, ale vôbec nepovedal čo, kde, ako," uviedol poškodený Roman.

Roman s Martinčanom podpísal pracovnú zmluvu na dobu určitú. Za sprostredkovanie práce si 45-ročný podnikateľ Róbert vypýtal zálohu. "Jednalo sa o 250 eur, ale ja som mu dal len 230. Nechcel som mu dať 250, že si nechám aspoň na naftu," uviedol Roman.

Roman chcel od zmluvy odstúpiť

Roman však zistil, že Martinčan dôveryhodný nie je a tak chcel od zmluvy už na druhý deň odstúpiť. Podnikateľ mu ale zálohu nevrátil s tým, že mu s vybavovaním práce vznikli náklady. Pán Roman podal na martinského podnikateľa trestné oznámenie a zistil, že nie je prvý. "V predmetnej veci je 30 poškodených," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

"Prípad zastavili, lebo dvaja svedkovia neboli vypovedať a nemôžu uzavrieť prípad," hovorí Roman. Poškdoený muž vie, že svojich 230 eur už zrejme neuvidí. Dúfa však, že podvodník predsa len skončí za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy