Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šéf hraničnej polície prijal nejeden úplatok, ide pred súd
Zdielať na

Šéf hraničnej polície prijal nejeden úplatok, ide pred súd

SOBRANCE, PEZINOK / Kedysi mal povesť nekompromisného policajta, ktorý bojoval proti pašerákom a prevádzačom na východnej hranici. Dokonca zabezpečoval slovensko-ukrajinskú hranicu v rámci vstupu Slovenska do Schengenského priestoru. Reč je o bývalom šéfovi hraničnej polície v Sobranciach. Teraz ho čaká súd.

Obvinený z prijímania úplatkov

Kedysi najdôležitejší muž na slovensko-ukrajinskej hranici je v súčasnosti obvinený z dokopy štyroch skutkov. Okrem iného aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. "Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu na Miroslava U. pre pokračovací zločin prijímania úplatku a iné," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

Plukovníka, ktorý šéfoval viac ako 880-tim policajtom riešila inšpekcia ministerstva vnútra, odvolali ho z funkcie a následne obvinili. "Bývalého riaditeľa Riaditeľstva hraničnej polície  Sobrance obvinila Inšpekcia MV ešte vo februári v roku 2010," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

Za prácu 2 600 €

V roku 2009 mal údajne prijať úplatok vo výške 2 600 eur ako protihodnotu za to, že zabezpečí prijatie 32-ročnej ženy do služobného pomeru Hraničnej a cudzineckej polície. Zo svojich obvinení sa bude môcť obhájiť pred súdom už tuto stredu na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy