Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Michal zabil matku, do väzenia nepôjde...
Zdielať na

Michal zabil matku, do väzenia nepôjde...

HUMENNÉ / Humenčan Michal mimoriadne surovým spôsobom dobodal na smrť svoju vlastnú matku. V zápätí vyskočil zo siedmeho poschodia. Hrozivý pád prežil a niekoľko dní bol v umelom spánku.

Ozývalo sa zúfalé volanie o pomoc

Michal sa z umelého spánku prebral. A hoci spáchal ohavný trestný čin, neskončil vo väzení.

Dráma sa odohrala na humenskom sídlisku začiatkom roka 2013. Máriu drastickým spôsobom zabil jej vlastný syn. Jeden zo susedov krátko predtým počul ako sa z bytu ozýva zúfalé volanie o pomoc. "Ženu počul ako kričí, pomôžte mi a zrazu všetko stíchlo, susedia nechápali, prečo to stíchlo, pozreli sa cez okno a on už ležal na zemi," hovorí susedka. 

Trpel akútnou duševnou poruchou

Po pár mesiacoch bolo trestné stíhanie zastavené. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov trestné stíhanie vedené voči obvinenému zastavil, pretože obvinený v čase spáchania činu nebol pre nepríčetnosť trestne zodpovedný," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák. 

V čase spáchania činu totiž podľa znalcov trpel akútnou duševnou poruchou, ktorá mala za následok zánik ovládacích a rozpoznávacích schopností. "Zároveň mu bolo uložené ochranné psychiatrické liečenie ústavnou formou," dodal Spišák. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy