Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Skutočný príbeh. Čo môže spôsobiť alkohol za volantom
Zdielať na

Skutočný príbeh. Čo môže spôsobiť alkohol za volantom

PAKOSTOV / Od tragickej nehody v Ruskej Kajni, pri ktorej vyhasli životy dvoch mladých ľudí, uplynulo jeden a pol roka. Obžalovanému vodičovi Petrovi síce súd vymeral trest, no keďže sa odvolal, už mesiace je na slobode. Rodiny nebohých chlapcov a kedysi najlepších kamarátov sa s tým nevedia zmieriť. Po Petrovi sa navyše akoby zľahla zem.

Peter šoféroval, zabil kamarátov

Traja kamaráti pred rokom a pol oslavovali meniny a všetci spolu popíjali. Nad ránom nasadli do auta. Šoféroval 22-ročný Peter. Nezvládol riadenie, auto vyletelo z cesty a narazilo do betónového stĺpa.

Matúš a Ľuboš boli namieste mŕtvi. Prežil iba vodič. "Cítim sa byť vinný, za to, čo sa stalo a chcem niesť zodpovednosť," hovorí obžalovaný Peter. Stíhaný bol väzobne. Presne do roka a do dňa od nehody padol rozsudok.

Za usmrtenie dvoch kamarátov hrozilo Petrovi väzenie až na 12 rokov. Humenský súd mu nakoniec vymeral 7 rokov, 3 mesiace a doživotný zákaz šoférovať. Obžalovanému sa však rozsudok nepozdával. Obrátil sa preto na Krajský súd v Prešove.

"Obžalovaný Peter B. podal proti rozhodnutiu Okresného súdu odvolanie," potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Peter je tak už tri mesiace na slobode. V dedine ho však nevídajú.

Peter sa z obce odsťahoval

Hovorili sme s Petrovým otcom. Ten potvrdil, že syn doma nie je. Trápenie zhoršuje aj to, že Peter býva hneď oproti domu svojho nebohého kamaráta. Podľa ľudí z obce sú rodiny znepriatelené na život a na smrť. Aj po roku a pol pozostalými lomcujú emócie.

Tragédia rozdelila aj dedinčanov. Súcitia s pozostalými, no ľutujú aj Petra, ktorého s určitosťou čaká väzenie. "To je dvojnásobná vražda, pod vplyvom alkoholu, rýchla jazdy," hovorí stará mama jedného z nebohých chlapcov. "Spis bol doručený Krajskému súdu v Prešove. Po naštudovaní senátom bude vytýčený termín verejného zasadnutia," doplnil Drimák.

Téme sa venuje reportérka Jana Veľasová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy