Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na nikoho som kukláčov neposlal, tvrdí podnikateľ Kočner
Zdielať na

Na nikoho som kukláčov neposlal, tvrdí podnikateľ Kočner

BRATISLAVA/PEZINOK / Mediálne známy podnikateľ Marián Kočner má na krku trestné oznámenie. Podľa telefonickej nahrávky sa mal vyhrážať ďalšiemu podnikateľovi. Kočner však tvrdí, že je to hlúposť!

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Kočner má milióny aj pozemky

Kauza sa začala ešte v roku 2005, keď sa riešili pozemky pri Pezinku. Jednalo sa aj o areál bývalého pionierskeho tábora, na ktorom chceli kanadskí investori tiež stavať.

Na investičný zámer si podnikateľ Jánošík s manželkou v roku 2006 požičal od podnikateľa Gyuríka. Podnikanie nevyšlo a pôžičku mu bolo treba splatiť. Manželia nechceli prísť o pozemky, ktorými ručili. Prišiel do hry podnikateľ Marián Kočner s tým, že vybaví úver v banke. 

"Chcel od Gyríka, aby mu "zkvitoval" pohľadávku, ktorá vznikla v roku 2006 a ešte chcel samozrejme aj získať kontrolu nad pozemkami v hodnote približne 2 000 000 eur," hovorí podnikateľ Pavol Jánošík.

Nastali totiž právne kľučky, ťahanice a vstup ďalšej, údajne jeho spriaznenej, banky. Celé to podľa Jánošíka vyústilo k dnešnému stavu, kedy má Marián Kočner aj milióny aj pozemky. Pohľadávka totiž skončila za 200 000 eur vo firme MIDAS v Karibiku. "Nie, takú firmu nepoznám. Nič s ňou nemám spoločné," bráni sa Kočner.

"26. novembra sme podali 38-stranové trestné oznámenie na generálnu prokuratúru Slovenskej republiky," doplnil Jánošík. "Ja sa teším, že orgány činné v trestnom konaní budú tento prípad skúmať a zistíme, či som teda ja ten, kto niekoho okradol alebo pán Jánošík," povedal Kočner.

Podnikatelia sa boja o svoje životy

Obsahom trestného oznámenia je okrem podvodu aj podozrenie z nebezpečného vydierania. Veci zašli tak ďaleko, že sa podnikatelia boja o seba a svoje rodiny. Tvrdia, že s vyhrážkami Mariána Kočnera sa stretli už viackrát, no tentoraz sa k nim vraj dostal konkrétny dátum, na kedy im vybavil návštevu kukláčov.

"Máme informácie z rôznych zdrojov, že 19.12. má byť ten deň, kedy by sme mali byť vzatí do väzby," dodáva Jánošík. "V prípade, že by sa tak stalo, tak končím s podnikaním a otváram si živnosť na veštenie. V prípade, že sa tak nestane, pán Jánošík klame," dodal na záver Kočner.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy