Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bol som na čiernej listine mafie, tvrdí Kočner
Zdielať na

Bol som na čiernej listine mafie, tvrdí Kočner

BRATISLAVA / Sýkorovci údajne plánovali vlani v januári vraždu kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera a známeho bratislavského právnika. Uvádza sa to vo výpovedi jedného z obvinených členov podsvetia, ktorý začal spolupracovať s políciou. Ten tvrdil vyšetrovateľom, že ich vraždu si objednal Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, ktorý je stále na úteku.

Čierna listina

Donedávna sa jeden z drsných chlapov od sýkorovcov rozhodol vypovedať o vraždách v podsvetí. Jurij F., prezývaný Malý Ďuro alebo Malý Rus usvedčuje bývalých druhov. Najnovšie vyrukoval s informáciou, že na čiernej listine mal byť aj Marián Kočner a známy bratislavský právnik.

V zápisnici z výsluchu Jurija F., ktorú máme k dispozícii, sa píše: "V poslednej dobe bol Kýbel stále s Marekom T., robili spolu obchody. Plánovali ďalšie vraždy."

Výpoveď

Jurij F. vyšetrovateľom povedal, že Lališ nezniesol konkurentov. Dôvodom na ich likvidáciu mal byť bližšie nešpecifikovaný obchodný spor. "Toto mi hovoril Kýbel predtým, ako sa začal schovávať. To bolo v januári, februári 2012, asi pol roka predtým, ako ma zavreli. Že im skáče jeden aj druhý do nejakého obchodu. Niekto zháňal od Mareka T. auto, aby sa dalo chodiť za Kočnerom, on má nejaké golfové ihrisko smerom na Maďare. Že tam chodí, to už mali odsledované." Takto znelo výpoveď Jurija F.

Advokát Mareka T. plánovanie vraždy Kočnera a známeho právnika vylučuje. "S týmito osobami nikdy nepracoval. Nikdy s nimi nemal žiaden spor. Je nelogické a zavádzajúce, aby takéto sa k tákemuto niečomu podujal," uviedol advokát Mareka T.

Neustála hrozba

Uskutočnenie násilnej akcie zrejme prekazilo policajné vyšetrovanie jednej z mafiánskych vrážd. Podnikateľ Kočner tvrdí, že netušil, že jeho život bol v ohrození. "Nevšimol som si, že som sledovaný. Od roku 1989 mi usilovalo mnoho ľudí a mnoho organizácií o život. Takže som si na to zvykol. Som rád, že práca polície a orgánov činných v trestnom konaní je v tomto štáte tak kvalitná, že drží týchto zločincov, ktorí mi chceli ublížiť, pod zámkom," povedal podnikateľ Marián Kočner.

Kočner tiež poprel, že by mal spory v podsvetí. "A komu som mal prekaziť biznis? Ja od roku 1989 stále niekomu kazím biznis. Najprv Lexovi, potom Mečiarovi, Dzurindovi, naposledy bývalému predsedovi parlamentu pánovi Sulíkovi. Takže ťažko povedať, kto z nich si takéto niečo objednal," dodáva Kočner. Polícia informáciu o plánovaných vraždách odmietla komentovať.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy