Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mníška viezla oblečenie do kláštora, havarovala
Zdielať na

Mníška viezla oblečenie do kláštora, havarovala

BANSKÁ BYSTRICA / Auto, ktoré viezlo teplé oblečenie pre ľudí v núdzi, havarovalo neďaleko Banskej Bystrice. Vedľa vodiča sedela mníška, ktorá dohliadala na to, aby sa veci z Nemecka dostali včas do Kláštora pod Znievom. V reflexnej veste musela aj ona čakať kým dopravní policajti nehodu nezdokumentujú.

Srdce pre deti. Najväčší charitatívny projekt 20. 12. o 20:20 na JOJ

Pomoc ľuďom v núdzi

"Vrhol sa nám vlastne tesne pred auto, nestačili sme zabrzdiť," opisuje svedok nehody. Z havarovaného auta naprataného oblečením pre charitu vystúpila mníška v čiernom habite. Spolu so šoférom cestovali až z Nemecka. "Bola to chyba toho pána," povedala mníška. 

Až kým šofér neurobil chybu, precestovali bez problémov stovky kilometrov. Vrecia plné teplého oblečenia viezli na pomoc ľuďom v núdzi. Načas to k ním už nedoviezli, miesto toho museli v reflexných vestách čakať v mraze na dopravných policajtov.

Držal nad nami ochrannú ruku

"Oblečenie nesieme bezdomovcom do Kláštora pod Znievom," pokračuje mníška. Nikto sa pri nehode nezranil. Účastníci kurióznej nehody vôbec nepochybujú o tom, že pri čelnej zrážke na hlavnom ťahu z Donovál stáli pri nich všetci anjeli strážni. "Niekto nad nami držal ochrannú ruku," tvrdí mníška.

"Vyzývame všetkých vodičov, aby pri jazde zvýšili opatrnosť," informuje hovorkyňa policajného zboru Petra Vašková.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy